Simpele kierstandhouder verhoogt uw veiligheid.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Simpele kierstandhouder verhoogt uw veiligheid.

Er worden tegenwoordig meer overvallen gepleegd op 55-plussers. Met het aanbrengen van een simpele en goedkope kierstandhouder kunnen inwoners van Valkenburg aan de Geul hun voordeur al goed beveiligen tegen indringers. Dat vertelde Carry van Gestel van het Preventieteam Politiekeurmerk.

Deze week treft u een bon aan in weekblad Heuvelland Actueel/Trompetter. U kunt deze bon invullen en opsturen. Eind februari wordt zo’n kierstandhouder aan uw voordeur aangebracht. Tevens bekijkt het Preventieteam of er meer aanpassingen om uw eigen veiligheid in uw woning te verhogen nodig zijn. De houder en het advies zijn gratis.
Maandagmiddag was de kick-off van het Politiekeurmerk Preventieteam in Broekhem. Het doel is om de veiligheid in deze gemeente verder te verhogen. In 2012 stegen de cijfers met betrekking tot privé inbraken/overvallen bij senioren naar 5500. "Tegenwoordig doen meer vrouwen dan mannen overvallen", zei Carry van Gestel van het Preventieteam Politiekeurmerk tegenover de commissie ABA.

Wat kunt u zelf doen om uw eigen veiligheid in de woning te verhogen?
U kunt buiten meer licht laten branden want inbrekers/overvallers hebben een hekel aan licht. Ook hebben ze een hekel aan lawaai en ze hebben eigenlijk ook geen tijd. Ze plegen de overvallen snel en gebruiken soms heel veel geweld. Een ander advies luidt: houdt uw heggen en groen in de tuin laag. Het is een ideale plek om te schuilen. "Snoei uw groen:, aldus van Gestel.

De gemeente kan ook eisen stellen aan uit te geven bouwvergunningen. "Stel in de vergunning voorwaarden voor het aanbrengen van rookmelders, een kierstandhouder etc. Kleine aanpassingen die niet zoveel geld kosten maar de veiligheid verhogen", aldus van Gestel. "Gemeente, doe dit ook bij her- of bijbouwvergunningen".

Burgemeester Eurlings lichtte toe dat hij binnenkort met de gemeenteraad in discussie zal treden over het Politie Keurmerk Veilig Wonen. "De raad zal hiervoor geld moeten vrijmaken", aldus de burgemeester. "Ook wil ik bij dit project de kernraden in elke kern betrekken. Zij staan dicht bij de mensen".

← Vorig bericht

Landelijke doorbraak voor "Veer Drie"?

Drempel provinciale weg wordt aangepast.

Volgend bericht →