Sinterklaas wilde op de Ruïne voor alle kinderen goed zichtbaar zijn

Voorpagina » Nieuws » Sinterklaas wilde op de Ruïne voor alle kinderen goed zichtbaar zijn

Het is een traditie dat Sinterklaas enkele weken voor zijn verjaardag in een stoet door Valkenburg trekt. Hij doet dat omdat hij de kinderen in Valkenburg graag elk jaar weer wil begroeten. Dit jaar was het helaas niet mogelijk. Door de coronaperikelen mocht geen intocht plaatsvinden. Bovendien mocht Sinterklaas zijn huis ook niet inrichten in het museum.

Sint en Piet op de Ruïne

Heel jammer want door al die maatregelen hebben de kinderen geen kans om de Sint van dichtbij te zien en een hand te geven.

Ruïne
Sint en zijn Pieten vinden dit alles triest maar zijn vindingrijk geweest. In een gesprekje met Sinterklaas vertelde hij heel openhartig en enthousiast welke plannen zijn bedacht om toch iets voor de kinderen te kunnen doen.

 

Sint en Piet op de Ruïne

“Het is natuurlijk helemaal niet leuk dat we dit jaar zo weinig kunnen organiseren,“ aldus de Goedheiligman. “Maar we laten het er niet bij zitten. Ik wilde voor alle kinderen  goed zichtbaar zijn. Bovendien wilde ik de kinderen goed kunnen zien. Daarom ben ik naar de Ruïne getrokken. Daar hadden we een prachtig uitzicht over heel Valkenburg.“

Bezoek scholen
Op de vraag of hij toch iets heeft meegebracht voor de kinderen steekt Sint opnieuw van wal. “ Natuurlijk hebben we cadeautjes meegenomen. We zullen die geschenkjes bij alle basisscholen in Valkenburg en dus ook in de dorpskernen gaan afgeven. Verder is er op alle scholen nog een tekenwedstrijd en worden er in samenwerking met DjoolMusic muziekfilmpjes van en voor Sinterklaas gemaakt. Hoewel mijn Pieten heel veel werk kunnen verzetten, zijn we toch erg blij dat we bij dit alles hulp hebben gekregen. Ik ben de Stichting Kinderactiviteiten Valkenburg en ook het gemeentebestuur dankbaar voor de mooie samenwerking.”

Foto’s Evelien Heuts-Flachs

← Vorig bericht

Weer lezen en breien in Schin op Geul

Bijstandsuitkering

Volgend bericht →