Sinterklaas zorgt voor onrustige nachten bij kinderen

Voorpagina » Toerisme » Sinterklaas zorgt voor onrustige nachten bij kinderen

Tijdens Sinterklaas treden er bij 38 % van de kinderen in Nederland veranderingen in het slaapgedrag op. Zij worden vooral vroeger wakker, kunnen moeilijker inslapen en worden vaker tussentijds wakker. Dit blijkt uit een gepubliceerd Sinterklaas-onderzoek bij 708 respondenten.

44,1 % van de ouders, die tijdens de Sinterklaasperiode veranderingen in het slaapgedrag van hun kinderen opmerken, geeft aan dat de kinderen vroeger wakker worden. Moeilijker inslapen wordt door 30,6 % van de ouders genoemd en vaker wakker worden door 14,1 %. Slechts 4,1 % van de kinderen valt tijdens Sinterklaas juist makkelijker in slaap.
Vooral de cadeau’s en het schoenzetten blijken veel invloed te hebben op de nachtrust van de kinderen, maar ook de activiteiten en verhalen rondom Sinterklaas hebben vaak invloed op het slaapgedrag. Bij 7,2 % van de kinderen wordt de nachtrust beïnvloed door het populaire Sinterklaasjournaal. Tijdens de nachten dat zij hun schoen mogen zetten, is de invloed op de nachtrust het grootst.
Ook overdag verandert het gedrag van veel kinderen. Zo blijkt uit de resultaten van het onderzoek dat maar liefst 39,4 % van de kinderen drukker gedrag vertoont tijdens de Sinterklaasperiode. Toch geeft ook 15,3 % van de ouders aan dat hun kinderen tijdens Sinterklaas juist beter naar ze luisteren. 11,9 % van de kinderen luistert daarentegen een stuk slechter wanneer Sinterklaas in het land is.
Foto Stefan Rompen, TV Valkenburg
Bron: bedden.nl

← Vorig bericht

Programma amateurvoetbal voor zondag 2 december

Uitslagen amateurvoetbal van zondag 2 december

Volgend bericht →