Met dansschool Cosy Corner Valkenburg.Op carnavalszaterdag 13 februari as. barst net zoals in de rest van de Euregio vanaf 11.11 uur het Carnavalsfeest in de binnenstad van Venlo weer los!
Traditioneel vindt de opening in Venlo plaats tijdens de Boètegewoeëne Boètezitting in de Zoepkoel met optredens van talloze artiesten.
Er zijn een aantal podia in de Zoepkoel, de Markt, de Kwartelenmarkt en twee podia op de Parade.

Één van de optredende groepen dit jaar zijn de “Sjinse Oud Prinse” van CV de Waterratte uit Schin op Geul die al enkele jaren succesvol aan de weg timmeren met speciaal voor hen geschreven nummers.

Het lied van dit seizoen is “Zoepkoelpolka” dat in Venlo met veel verve voor een heel groot publiek ten gehore zal worden gebracht. In totaal zullen de “Sjinse Oud Prinse” te horen en te zien zijn op 4 podia, waaronder ook het L1 podium in de Zoepkoel. Op dat podium zullen ze ondersteund en opgefleurd worden door de charmante dames van dansgroep Cosy Corner uit Valkenburg die de zangkwaliteiten van de “Sjinse Oud Prinse” zullen vervolmaken met hun ballet.

Net zoals verleden jaar is ook van de Zoepkoelpolka een ludieke videoclip gemaakt, de link naar deze en andere clips staat op de websitewww.cvdewaterratte.nl