Sjtadsprins Jef III en Minister Kevin

Voorpagina » Toerisme » Sjtadsprins Jef III en Minister Kevin

De nieuwe stadsprins van Valkenburg is bekend: het is Jef III (Pluijmen). Aan zijn zijde is Kevin Weltens de nieuwe minister. Beiden werden zaterdagavond in het Holland Casino geproclameerd als nieuwe prinsenpaar voor het seizoen 2019.
Tijdens de Vastelaovesnach werd om 20:33 uur dit nieuwe Sjtadsprinsenpaar aan Valkenburg gepresenteerd. Tijdens de opkomst leek het even alsof Valkenburg 75 jaar terug in de tijd ging, de periode waarin Valkenburg na een zware oorlogstijd werd bevrijd. Het nieuwe Sjtadsprinsenpaar staat graag stil bij het feit dat we inmiddels 75 jaar in alle vrijheid Vastelaovend mogen vieren. Dit ziet Vastelaovendvierend Valkenburg terug in de Hoesorde van dit Sjtadsprinsenpaar.
Er zit een groot leeftijdsverschil tussen prins en minister. Daarop is hun motto gebouwd: “Mèt Vastelaovend zètte veer Valkeberg andersjum en op de kop want oud gedoon ies jongk gelièrd.”
Sjtadsprins Jef III mag zich sinds afgelopen jaar “pensionada” noemen maar zit zeker niet stil. Minister Kevin is werkzaam als makelaar bij Boek en Offermans in Maastricht. Beide heren zijn actief in het verenigingsleven van Valkenburg. Zo zijn ze beide lid van de limburgse schutterswereld. Jef is lid van St. Martinus Houthem St. Gerlach en mag zich dit jaar zelfs Schutterskoning noemen. Eveneens is Jef bestuurlid bij Mannenkoor Walram en verbonden bij het welzijn van de senioren in Valkenburg. Kevin is lid van de Jonge en oude Nobele Valkenburg en voert hier de taak als penningmeester uit. Eveneens is Kevin al enkele jaren lid van Carnavalssociëteit de Mirlitophile. Beide zijn woonachtig in Valkenburg, Jef in het centrum “Aan de Kei” en Kevin aan de Parallelweg in Broekhem.
De Sjtadsprinsentempel is dit jaar bij Sjors en Anita Drissen van Café ´t Pumpke aan het Grendelplein. Hier zal ons Sjtadsprinsenpaar geregeld vertoeven. 
Het nieuwe prinsenpaar recipieert op zaterdag 12 januari vanaf 20:11 uur in de ontvangstruimte van de Gemeentegrot in Valkenburg.
Foto Nancy Hardy-Janssen
 
 

← Vorig bericht

St.Gerlachus octaaf in Houthem

TV Gids TV Valkenburg vanaf 6 januari

Volgend bericht →