Slapende ‘Ignatius’-vulkaan komt in 2019 wél tot uitbarsting!

Voorpagina » Toerisme » Slapende ‘Ignatius’-vulkaan komt in 2019 wél tot uitbarsting!

In de loop van dit jaar wordt het standaardwerk over 125 jaar geschiedenis van het Ignatiuscollege/Huize Boslust uitgebracht. De schrijver Jos Schols meldt dit aan TV Valkenburg. “De vulkaan komt dus wel te leven”, zegt Schols. “Dit in tegenstelling tot de bewering van burgemeester Jan Schrijen tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Schrijen zei dat “de slapende vulkaan, die nu lijkt te slapen, maar zomaar tot leven kan komen.”
Toch goed nieuws
“Ik heb echter goed nieuws: de slapende ‘Ignatius’-vulkaan gaat dit jaar wél uitbarsten! Maar dan op een andere manier. Déze vulkaan borrelt al bijna zeven jaar lang en komt in de loop van 2019 tot leven. “Het borrelt al bijna zeven jaar lang en komt in de loop van 2019 tot leven”, aldus de auteur Jos Schols.
In september is het namelijk 125 jaar geleden dat de uit Duitsland gevluchte jezuïeten vanuit hun toevluchtsoord kasteel Wijnandsrade hun nieuwgebouwde Collegium Maximum aan de Stoepertweg in Hulsberg, nu Kloosterweg in Broekhem-Noord, in gebruik namen. Het was het belangrijkste studiehuis en seminarie van de Duitse jezuïetenprovincie ter wereld.
Foto Jos Schols

← Vorig bericht

Politieke fracties niet blij met extra uitgaven Par'Course

Z.L.S.M. nooit meer naar Valkenburg

Volgend bericht →