Sloop brug bij het Odapark

Voorpagina » Nieuws » Sloop brug bij het Odapark

De brug bij het Odapark is als gevolg van hoogwater niet meer te herstellen. Op dinsdag 5 oktober wordt de brug daarom gedemonteerd en afgevoerd. Het demonteren gebeurt met behulp van een 120-tons telekraan.   Uit een brief van de directie van de basisschool staat te lezen dat er “voorlopig ook niets voor voor terugkomt.”

Parkeerplaats
Op maandag 4 oktober wordt een deel van de parkeerplaats bij de Polfermolen afgezet ten behoeve van het opstellen van de kraan en ander materieel. De basisschool en de Polfermolen zijn tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar. Het slopen van de brug zal dinsdag 5 oktober de hele dag gaan duren.

Visie voor Valkenburg-West en -Oost
Een mogelijke vervanging van de nu te slopen brug naar de basisschool heeft alles te maken met het ontwikkelen van een visie rond dat deel van Valkenburg. Net als Valkenburg-Oost wordt door de gemeente in het gebied – begrensd door Pretpark de Valkenier, Plenkertstraat, Wilhelminalaan en Oranjelaan, genaamd Valkenburg-West – toekomstige aanpassingen in kaart gebracht. In dat gebied ligt ook de Polfermolen. Wat gaat ermee gebeuren? Stel dat het gebouw afgebroken gaat worden, wat komt er voor terug en is dan nog een brug noodzakelijk? Het ontwikkelen van een visie wordt op dit moment door het duo Dear Hunter op papier gezet. Het bestuderen en het uiteindelijk aannemen van een definitieve visie zullen geruime tijd in beslag nemen.

Foto: Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Sterke competitiestart dames 1 en heren 1 van S.E.C.

Schoolconcert in Sibbe BEKIJK VIDEO

Volgend bericht →