Sloop oud winkelcentrum officieel gestart.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Sloop oud winkelcentrum officieel gestart.

Nu al 75% van de nieuwe winkels in centrum al verhuurd.Woensdagmiddag werd de eerste slopershandeling verricht door burgemeester Eurlings en deputé Lebens bij de ingang van het parkeerdek aan de Louis van der Maesenstraat. Beide bestuurders namen plaats achter de stuurknuppel van een shovel.

Rond het middaguur openden beide bestuurders, samen met directeur Hurks, het tijdelijke winkelcentrum aan het Berkelplein waar de komende 2 1/2 jaar Albert Heijn, Shoetime, Blokker, Zeeman en Kruidvat gevestigd zullen zijn. Door aan een touw te trekken dat bevestigd was aan een reuze champagnefles, kozen ballonnen het luchtruim.

De nieuwbouw in de Louis van der Maesenstraat bevat 5100 m2 winkels, circa 50 appartementen en een openbare ondergrondse parkeergarage die aan 305 auto’s plaats biedt. Het project dat gebouwd wordt door Hurks zal begin 2016 opgeleverd worden. Hurks BV investeert € 34 miljoen.

De gemeente zal tot eind van dit jaar de grond bouwrijp opleveren en verkopen aan Hurks. Vanaf het nieuwe jaar bouwt Hurks. Na oplevering koopt de gemeente de ondergrondse parkeergarage en exploiteert deze. Hurks verhuurt de winkels. Nu is al 75% verhuurd. Er worden meer winkels gebouwd. In totaliteit komen er meer winkels dan in de oude situatie. De appartementen gaan begin volgend jaar in de verkoop.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2013

← Vorig bericht

"Bie Geurts höbbe ze nieks miè ….".

Extra verlichting langs flats bij het winkelcentrum.

Volgend bericht →