Slotmanifestatie 2019 dreigt de laatste te worden

Voorpagina » Toerisme » Slotmanifestatie 2019 dreigt de laatste te worden

De slotmanifestie voor basisschoolkinderen dreigt dit jaar de laatste editie te worden in een traditie van 30 jaar. Dat verwacht Drean Vissers, penningmeester van de Stichting Aktivitijd tijdens de commissievergadering voor het Sociaal Domein. Als reden gaf ze aan dat de drie schooldirecteuren, van de scholenkoepels Innovo en Kom Leren, aangegeven hadden dat deze manifestatie niet in het schoolprogramma past en er te veel activiteiten worden aangeboden. “Die ene dag is de oorzaak ervan dat de gestelde schooldoelen niet gehaald worden”, betoogde ze in de raadzaal.
Politieke reacties
“Welke belemmeringen worden er opgeworpen door de scholen”, vroeg Math.Knubben van het CDA zich als eerste af.
“Is het een taak van de gemeente om in deze een actieve rol te spelen?” vroeg raadslid Bert Hardy van Algemeen Belang.
“Het is schering en inslag dat er geen tijd is voor dit soort activiteiten”, stelde Hub Aussems van PGP vast.
Marielle Smeets van de VVD wilde weten wat er aan voorbereidingen voor de leerkrachten nodig was.
“De gemeente kan de onderwijskoepels niet dwingen om aan een dergelijke activiteit mee te doen”, was de reactie van wethouder Remy Meijers. “U kunt wel de koepels meedelen dat de politiek dit als toegevoegde waarde vindt”, bracht Jef Kleijnen van de VSP naar voren. Wethouder Meijers opperde een nieuw idee. “Is er een vorm denkbaar waarbij er minder last op de scholen gelegd wordt. Een soort van buitenschoolse dag. Dat vergt meer van vrijwilligers en waarschijnlijk ook meer geld van de gemeente”, aldus Meijers.

Slotmanifestatie
De slotmanifestatie is een educatief uitje voor alle basisschoolkinderen uit de gemeente Valkenburg aan de Geul. Tijdens deze dag ervaren de kinderen de vele aspecten die deze gemeente te bieden heeft zoals: het verenigingsleven, kunst, theater, muziek, sport en spel en de Valkenburgse geschiedenis. Bovendien bieden vele horecagelegenheden de kinderen belangeloos een lunch aan. De slotmanifestatie versterkt daarmee de binding tussen de kinderen en de gemeenschap. Door de onwil van de scholenkoepels dreigt de slotmanifestatie van 2019 de laatste te worden.
Na de slotmanifestatie van dit jaar is er overleg met alle partijen of de manifestatie van 2020 doorgang kan vinden.
Archieffoto TV Valkenburg
← Vorig bericht

Schildersplein Mont Martre aan de Geul

College werkt in eerste instantie niet mee aan 'Wolfstoren'

Volgend bericht →