Slotmanifestatie basisscholen Valkenburg aan de Geul

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Slotmanifestatie basisscholen Valkenburg aan de Geul

Op 13 en 16 juni vindt in de gemeente Valkenburg aan de Geul weer de jaarlijkse slotmanifestatie voor de jeugd van de basisscholen (en de plaatselijke Mytylschool) plaats. Meer dan 1.500 kinderen en circa 350 begeleiders genieten dan weer van een dag vol sport, spel, het Rabobank theater (Droomband) en entertainment. Gemeente, ondernemers en vrijwilligers zorgen al meer dan 20 jaar belangeloos voor dat de jeugd kennis maakt met alle mogelijkheden die deze toeristenplaats te bieden heeft. Bovenal maken ze weer kennis met de andere kinderen uit de gemeente. Een dag waar de jeugd ieder jaar weer naar uitkijkt.
Groepen 1 en 2 brengen dinsdag 13 juni een bezoek aan Pretpark de Valkenier, dat de poorten vanaf 10.00 uur gastvrij voor de jongste leerlingen openzet.
Vrijdag 16 juni ziet er als volgt uit:
• 9.00 uur opening in Park Desaborg door burgemeester Nuytens. Alle leerlingen van groep 3 tot en met 8 zijn hierbij aanwezig.
• Groep 3 tot en met 5 en de Mythylschool ondernemen vervolgens verschillende activiteiten, zoals:
o Afrika Centrum
o Bowlen
o Brandweer
o Kabelbaan
o Politie
o Rode Kruis (lotus en verbinden)
o Ruine
o Schilderen
o Speurtocht in het Streekmuseum
o Street Dance
o Speurtocht Valkje de Valk van het VVV
o T-shirts verven
o Bezoek aan de Valkenier
• In de middag zal in het Openluchttheater de Rabobank-theatervoorstelling plaatsvinden door de Droomband voor de groepen 3 tot en met 5 en de kinderen van de Mytylschool.
• Het Huis van de Sport organiseert dit jaar een (fiets)sportdag voor groepen 6 en 7 in en rondom de Polfermolen.
• Groep 8 heeft zoals gewoonlijk een survivaldag, waar wordt gestreden om een wisseltrofee. De school met de beste prestaties mag de trofee een jaar houden. De school die de beker drie jaar op rij weet te veroveren, mag hem houden. Omdat basisschool De Plenkert uit Valkenburg de beker al twee jaar achter elkaar heeft gewonnen, zal het dit jaar er om spannen of zij de beker definitief mogen meenemen.
Tussen de middag worden de kinderen gefêteerd door verschillende restaurants en hotels in het Geulstadje. De warme maaltijd met een verfrissing wordt door de kinderen ieder jaar alle eer aan gedaan. Daarnaast zorgen verschillende vrijwilligers ervoor dat de kinderen ook tussen de activiteiten worden voorzien van drinken en een kleine versnapering.
Kortom: vrijdag 16 juni a.s. zullen de kinderen van de basisscholen overal te zien zijn in het Geulstadje.
De Stichting ActiviTijd (de stichting die de slotmanifestatie organiseert en begeleidt) bestaat alleen uit vrijwilligers, die allen hun steentje bijdragen aan de organisatie van de twee dagen in mei.

← Vorig bericht

Mannenkoor Walram zingt in tuin

Dames Iason-C1 kampioen

Volgend bericht →