Sluiten Berkelpoort van agenda?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Sluiten Berkelpoort van agenda?

Dat is de wens van bewoners Berkelstraat.Het dichtzetten van de doorgang van de Berkelpoort dient volgens de woordvoerder van de actiegroep omwonenden Berkelstraat van de agenda van a.s. dinsdag te houden raadsvergadering gehaald te worden.
Martin Huppertz, woordvoerder van de bewoners, onderbouwt dit in een brief die zaterdagochtend naar alle raadsleden is gestuurd: “Dit idee hoort niet thuis in een definitief voorstel waarover de gemeenteraad moet beslissen”.
Huppertz: “Het zal dan ook van de agenda moeten worden afgevoerd. Het intrekken van een genomen raadsbesluit is immers vele malen moeilijker dan het niet nemen van een raadsbesluit.
Wanneer dit niet door het college van B en W gebeurt, dan zal de raad daar zelf over moeten beslissen”, aldus Huppertz. Dinsdagavond neemt de gemeenteraad 28 besluiten in het kader van het zgn. Centrumplan.

—————————————————————————————————
De brief aan alle raadsleden

Aan de leden van de Gemeenteraad
Valkenburg aan de Geul

Geachte raadsleden,

In dagblad De Limburger van zaterdag 27 juni zegt burgemeester M. Eurlings naar aanleiding van het verzet van omwonenden tegen het afsluiten van de weg naast de Berkelpoort: Het plan voor een afsluiting van de Berkelpoort is een intentie; dat is nog niet definitief”.

Toch staat het als een definitief voorstel aan de raad voor de vergadering van dinsdag 30 juni (zie pagina 52 van het raadsvoorstel). Daaruit kan maar één conclusie worden getrokken. Dit idee hoort niet thuis in een definitief voorstel waarover de gemeenteraad moet beslissen. Het zal dan ook van de agenda moeten worden afgevoerd.

Het intrekken van een genomen raadsbesluit is immers vele malen moeilijker dan het niet nemen van een raadsbesluit. Wanneer dit niet door het college van B en W gebeurt, dan zal de raad daar zelf over moeten beslissen. Wij wensen u veel wijsheid en sterkte.

Namens de omwonenden van de Berkelpoort,
Martin Huppertz
Hovetstraat 18b
Valkenburg aan de Geul
Tel. 043 – 6012601 – mobiel: 06 – 126 35 996
m.huppertz@valkenburg-totaal.nl

← Vorig bericht

Jeugd maakt mozaiek voor dialysecentrum.

Bedelaar op brug gestolen.

Volgend bericht →