Sluiting kinderspeelboerderij ’t Bukske is niet uit te leggen

|
, ,

Voorpagina » Nieuws » Sluiting kinderspeelboerderij ’t Bukske is niet uit te leggen

Waarnemend-burgemeester Jan Schrijen zit met de situatie rond kinderspeelboerderij ’t Bukske in de Hekerbeek in zijn maag. Dat antwoordde hij maandagavond op vragen tijdens de commissievergadering ABA. Commerciële speeltuinen als ’t Bukske blijven gesloten, terwijl speeltuinen in Maastricht en Brunssum open zijn. “Ik kan dit niet uitleggen aan mensen die mij daarop aanspreken,” zegt VVD-fractievoorzitter Bianca Rooding.

Den Haag
Burgemeester Schrijen zegt niet over deze zaak te gaan. “Dat wordt ons vanuit Den Haag opgelegd,” verdedigde hij zich. “Wel heb ik contact gezocht met collega’s waaronder de burgemeester van Brunssum. “Ik dacht dat wij fout zaten. Uit de reacties blijkt echter dat in Brunssum een foute beslissing is genomen. Het sluiten van commerciële speeltuinen staat in een ministeriële maatregel rondom corona. Ik zal die maatregel moeten uitvoeren,” aldus Schrijen.

Hoger kader
Een oproep van VSP-fractievoorzitter Jef Kleijnen om burgerlijk ongehoorzaam te zijn, legde Schrijen naast zich neer. “Dat kunt u van mij niet verlangen. Ik zal dit dilemma op een hoger niveau neerleggen,” was zijn antwoord. “Zolang de regeling niet wordt aangepast verandert er helaas niets.”

Vragen VSP
De VSP schreef vorige week een brief aan het college van B&W over de sluiting van de kinderspeelboerderij in de Heekerbeek. Het bedrijf is een jaar geleden gestart en moest noodgedwongen de deuren sluiten vanwege de lockdown. De directie van het bedrijf kan geen aanspraak maken op steunmaatregelen. In het refertejaar 2019 was het bedrijf nog niet operationeel.

← Vorig bericht

Verweerd bord St.Jansbron wordt vervangen

Nieuwbakken wethouder krijgt pluchen po(e)p

Volgend bericht →