Smokey helpt kinderen ziekte even te vergeten

Voorpagina » Nieuws » Smokey helpt kinderen ziekte even te vergeten

Smokey is een miniatuurpaardje die is gered als veulen van 6 maanden uit een brandende stal. Hij heeft moeten vechten om te overleven en is nu gezond en 3 jaar oud. Tegenwoordig gaat Smokey samen met zijn vriendje Dalton langs ziekenhuizen om zieke kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Ook zijn ze te vinden in verzorgingshuizen bij oudere – eenzame – mensen, revalidatiecentra en andere instellingen. Voornamelijk doen ze deze bezoeken in Limburg, maar regelmatig gaan ze voor deze bezoeken het hele land door.

Smokey helpt zieke kinderen
Aan het woord is Dennis Versteeg, de eigenaar van Smokey. Hij woont in Klimmen en is 28 jaar oud. Hij werkt als buschauffeur bij Arriva en rijdt door het Heuvelland. “Samen met mijn vriendin Priscilla Vranken (28), afgestudeerd in de pedagogiek, heb ik ‘SmokeyHelpt’ opgezet en gaan we naast ons werk in onze vrije tijd met de miniatuurpaardjes Smokey en Dalton op bezoek bij zieke kinderen en ouderen”.

Optocht
Smokey was nog net geen 2 jaar oud toen ik hem mee nam naar een carnavalsoptocht waar alleen kinderen in mee liepen. De kinderen waren zo enthousiast en Smokey reageerde eigenlijk heel erg goed op alle drukte en aandacht. “Dit bracht mij op het idee om met hem naar zieke kinderen te gaan. Ze kunnen dan even hun ziek zijn vergeten en hernieuwde kracht uit halen”, aldus Versteeg.
Niet alleen kinderen vergeten even alle zorgen. “Bij de ouderen is het prachtig om te horen welke herinneringen het bij ze naar boven haalt. Ze mogen stukjes wortel voeren aan Smokey en Dalton. Dat tovert steeds een glimlach op hun gezichten. Ik krijg er een warm gevoel bij. Echt fijn.”

Meer informatie vindt u via smokeyhelpt.nl

← Vorig bericht

Datum “sjlagerverkezing” verplaatst

Laatste schooldag nog samen effe feesten

Volgend bericht →