Sophie Döppen wint muziekconcours Geulvallei

Voorpagina » Toerisme » Sophie Döppen wint muziekconcours Geulvallei

De uitslagen van het ‘Solistenconcours 2017 van de Muziekfederatie de Geulvallei’ lieten zien dat ook de jury onder de indruk was van hetgeen gepresteerd werd. Er werden in totaal drie eerste prijzen uitgereikt, twaalf eerste prijzen met het predicaat uitstekend en twee eerste prijzen met lof der jury.

In totaal 17 jeugdige muzikanten durfden de strijd aan. Hieronder waren 5 slagwerkers en 12 blazers. Alle categorieën van hoog tot laag waren vertegenwoordigd. De solisten konden maximaal 100 punten scoren met hun optreden. Vanaf 70 punten werd een 1e prijs toegekend, vanaf 80 punten een 1e prijs met het predicaat uitstekend en vanaf 90 punten een 1e prijs met lof der jury.
De jury bestond uit de heren Hendrikx en Cobben. De heer Hendrikx is het vaste jurylid voor de solistenconcours van de Geulvallei. Ondanks het feit dat er slecht 17 deelnemers waren, werd er op hoog niveau gemusiceerd!
Sophie Döppen van harmonie Sint Rosa was de winnaar van het gehele concours. Met 90,5 punten mag zij een jaar lang de trotse bezitter zijn van de wisselbeker van het solistenconcours van de Geulvallei. Sophie vertolkte op de saxofoon het werk Papillon van P. Bouillon. Zij deed dat op een schitterende manier!
Als afsluiting van het concours werden de toehoorders nog getrakteerd op 2 solowerken op harp en cello. Deze optredens werden niet gejureerd maar konden rekenen op veel waardering van het publiek.
Op het einde werden de solisten nog toegesproken door het jurylid Hendrikx. Hij was onder de indruk van het gemak waarmee de jeugdige muzikanten het podium tegenwoordig durven te betreden. Gebeurde het vroeger regelmatig dat een solist zijn solo moest afbreken vanwege het feit dat ze geen noot meer konden spelen van de zenuwen, tegenwoordig ogen de solisten veel zelfverzekerder. Ook was dhr. Hendrikx onder de indruk van het niveau van de solisten. Hij bewonderde hen ook vanwege het feit dat ze ondanks de vele alternatieve vrijetijdsbestedingen die minder inzet vereisen er toch voor kozen om hun talenten in de muziek te ontwikkelen.
Ook dit jaar heeft traditiegetrouw in het derde weekeinde van november het solistenconcours van de Muziekfederatie de Geulvallei plaatsgevonden. Dit concours wordt bij toerbeurt georganiseerd door een muziekkorps dat behoort tot de federatie van de Geulvallei. Het concours is bedoeld voor jeugdige muzikanten tot en met 18 jaar. Dit jaar werd het georganiseerd door harmonie Sint Rosa van Sibbe-IJzeren.
 
Foto harmonie St.Rosa uit Sibbe-IJzeren

 

← Vorig bericht

De Sjporttaofel staat in Vilt

Meer inbraken bij vroege inval duisternis

Volgend bericht →