SP ouderenplatform voert actie voor gratis openbaar vervoer

Voorpagina » Nieuws » Politiek » SP ouderenplatform voert actie voor gratis openbaar vervoer

In eerste instantie een landelijke actie voor 65 plussers

De SP Valkenburg a/d Geul doet de komende weken mee aan de landelijke actie voor gratis openbaar vervoer voor ouderen. Juist deze groep burgers heeft moeite om volwaardig mee te doen in de samenleving en mobiliteit is hiervoor een voorwaarde. Veel ouderen leven van een zeer laag inkomen, anderen hebben vaak beperkingen waardoor men geen eigen vervoer heeft. Sociaal isolement dreigt waardoor de levenskwaliteit achteruit gaat. Vooral ouderen worden getroffen, maar ook jongeren en werklozen zonder of met een laag inkomen hebben problemen om betrokken te blijven in de samenleving

Openbaar vervoer wordt telkens duurder en faciliteiten worden steeds meer uitgekleed. Wil je gebruik maken van het openbaar vervoer dan ben je veel geld kwijt terwijl de mogelijkheden elk jaar minder worden. Gratis openbaar vervoer voor ouderen is goed voor de samenleving want zij hebben veel vrije tijd die velen best willen inzetten voor zinvolle maatschappelijke activiteiten. Eigenlijk zou het openbaar vervoer voor iedereen gratis dienen te zijn, maar omdat dit nu niet haalbaar geacht wordt streven we naar mogelijkheden voor met name ouderen. Vandaar deze actie. De SP vindt dat gratis openbaar vervoer kan.

Jef Kleijnen, wethouder te Valkenburg a/d Geul: ‘Als het in België, Engeland en ook steeds meer in Frankrijk kan, waarom niet in Nederland? Te duur? Andere landen bewijzen van niet en tonen dat het wel degelijk kan. Het is maar wat je ervoor over hebt en of je oog hebt voor het goede wat je ervoor terug krijgt.’

De SP staat komende zaterdagen op verschillende plaatsen in de gemeente Valkenburg a/d Geul met een infostand om de wens voor gratis openbaar vervoer voor ouderen te ondersteunen. Dit doen we door middel van een symbolische en constructieve actie die overal in het land plaatsvindt. Burgers kunnen meedoen door het kopen van een bouwsteen (vrijwillige bijdrage) voor gratis openbaar vervoer waarop u uw naam schrijft. Samen bouwen we hiermee een modelbus of een modeltrein. Later dit jaar vindt een grote actie in Den Haag plaats waar alle modeltreinen en modelbussen uit het hele land een stoet gaan vormen. Wij hopen dat deze actie mede bijdraagt aan een spoedig openbaar vervoer voor ouderen. De beslissing ligt natuurlijk in de Tweede Kamer.

Men kan ook vragen aan ons stellen of informatie krijgen over items die spelen in Valkenburg a/d Geul.

De acties vinden plaats van 10.00 uur tot 12.00 uur op:

Zaterdag 26-08-2006 Theodoor Dorrenplein.

Zaterdag 02-09-2006 Schin op Geul bij het Kerkplein.

Zaterdag 09-09-2006 Berg en Terblijt bij het winkelcentrum.

Zaterdag 23-09-2006 bij het winkelcentrum te Broekhem.

Men is van harte uitgenodigd om langs te komen.

Namens de SP afdeling Valkenburg a/d Geul,

Stuf Boumans.

Zo’n 138 mensen hebben tijdens een twee uur durende actie hun handtekening gezet voor gratis openbaar vervoer voor ouderen boven de 65 jaar. De actie vond plaats op zaterdag 26 augustus op het Th. Dorrenplein te Valkenburg.

Zo’n 60 mensen hebben tijdens een twee uur durende actie hun handtekening gezet voor gratis openbaar vervoer voor ouderen boven de 65 jaar. De actie vond plaats op zaterdag 2 september 2006 bij het Kerkplein te Schin op Geul.

Zo’n 104 mensen hebben tijdens een twee uur durende actie hun handtekening gezet voor gratis openbaar vervoer voor ouderen boven de 65 jaar. De actie vond plaats op zaterdag

9 september 2006 bij het winkelcentrum te Berg en Terblijt.

Zo’n 220 mensen hebben tijdens een twee uur durende actie hun handtekening gezet voor gratis openbaar vervoer voor ouderen boven de 65 jaar. De actie vond plaats op zaterdag 23 september 2006 bij het winkelcentrum te Broekhem. Dat betekent dat nu 522 mensen uit Valkenburg a/d Geul een bijdrage hebben geleverd voor het bouwen van een trein of bus om gratis openbaar vervoer voor 65plussers te bepleiten.

← Vorig bericht

"Niks aan de Hand" houdt weer haar jaarvergadering

Westrijdverslag en uitslagen van 23 september

Volgend bericht →