SP signaleert vandalisme in Houthem

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » SP signaleert vandalisme in Houthem

en spreekt het College per brief aan op deze ongewenste ontwikkeling

In de nacht van vrijdag op zaterdag jl. zijn in de van Peltstraat bij diverse huizen de roosters

Bij de voordeuren verwijdert en een stuk verder op de straat neergezet.

In de Pastoor Ribberghstraat is tevens een rooster dat over de hele breedte van de weg loopt verwijderd en op afstand neer gelegd.

Dank zij een vroege krantenbezorger is dat hele gebeuren ontdekt en konden grotere persoonlijke ongelukken voorkomen worden.

De openingen liggen zo dicht bij de voordeuren en zijn zo diep dat iemand zo uit zijn/haar huis komende daarin zou kunnen vallen waarbij botbreuken haast niet te voorkomen zijn.

Het spreekt voor zich dat mensen schande van dit soort vandalisme spreken en niemand voelt zich nog gerust Het gevoel van veiligheid is minder geworden en men vraagt zich wie komt op een dergelijk krankzinnig idee en brengt mensen zo in gevaar ?

Aangifte kan niet worden gedaan omdat het geen crimineel delict is. Er kon melding gedaan worden en dat is ook gebeurd. Toch is dat niet bijzonder geruststellend omdat deze melding geen prioriteit heeft.

De wens naar meer politiecontrole in de kern Houthem is door dit incident nog versterkt geworden.

Gelet op vorenstaande willen wij u de volgende vragen conform ex. Artikel 41 RvO aan u stellen die wij graag schriftelijk beantwoord willen zien.

Bent u bereid om met de politie afspraken te maken voor meer controle en ook handhaving

In de kern Houthem ?

Bent u bereid om tevens een sterke impuls in de richting politie te geven zodat er als mogelijk een onderzoek naar de daders komt. Dit is o.i. nodig om eventuele nieuwe daden van deze art te voorkomen ?

Namens de raadsfractie van de SP

Elke de Vries-Becker

Fractievoorzitter

← Vorig bericht

Het verhaal van een brievenbus in Oud-Valkenburg / Vervolg

8e "Hub'n Bub'n Open Air 2006"

Volgend bericht →