SP verzoek om Young Generation kermis in Houthem te organiseren

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » SP verzoek om Young Generation kermis in Houthem te organiseren

Gemeentebestuur staat achter ideeDe Valkenburgse SP heeft een verzoek ingediend om The Young Generation de kermis in Houthem dit jaar te laten organiseren. Het college heeft dit verzoek ingewilligd. De organisatie krijgt een subsidie van € 1250,= uitgekeerd.
Het college wil onderzoeken of in de andere kernen van de gemeente verenigingen of stichtingen de plaatselijke kermis willen organiseren.
Wethouder Bert Dauven (welzijn/AB) wil een nota schrijven waarbij alle kernen ondersteunt worden om een kermis te organiseren. In diverse kernen is zo’n organisatie al werkzaam, bv het Platform Broekhem.
Dauven probeert in de kernen Vilt, Sibbe en Schin op Geul bestaande verenigingen ertoe te bewegen ook initiatieven aan de dag te leggen.
“De organiserende vereniging wordt in eerste instantie financieel geholpen en als de kermis eenmaal draait moet men zelf de broek ophouden” aldus Dauven.
“Het karakter van de kermissen moet gezelligheid uitstralen.
Een soort van braderie karakter hebben waarbij jong en oud zich thuis voelt”, aldus de wethouder. Hij ziet de kermistoekomst positief in.

← Vorig bericht

Verslag 14-04-2007 jeugd L.T.C. Valkenburg

Hobodag bij Kumulus

Volgend bericht →