Vanwege het 125-jarig jubileum in 2010.Het VVV kantoor aan het Th.Dorrenplein zal volgend jaar in miniatuurstad Madurodam nagebouwd worden. Dit ter ere van het 125-jarig bestaan van de VVV Zuid-Limburg in 2010. Anya Niewierra maakte dat dinsdag bekend voor de camera van Tv Valkenburg bij de start van het jubileumjaar.

In het Sittardse museum Het Domein werd het complete programma bekend gemaakt. Veel activiteiten vinden plaats in Valkenburg, 22 februari 1885 de bakermat van de VVV. De aftrap zal echter op de vakantiebeurs in Utrecht zijn op 12 jan. 2010.

Voor Valkenburg kan vrijdag 26 maart 2010 in de agenda gereserveerd worden. Dan is de officiële opening met een grootse manifestatie. Er wordt een TNT-postzegel gepresenteerd. Enkele dagen later wordt de VVV-tulp ten doop gehouden op de Keukenhof.

De opening van de VVV-vestiging in Madurodam staat gepland op maandag 7 juni. Dan krijgt het VVV kantoor het Spaans Leenhof een broertje in miniatuur. In sept. volgt nog een EUTO-congres.

Tevens presenteerde het VVV een nieuw jubileumlogo met opvallend veel oranje. Niemand bevestigde de komst van een lid van het Koninklijk Huis.

Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2009