Speelveldje weg, aanleg oversteekplaatsen met middengeleiders

Voorpagina » Toerisme » Speelveldje weg, aanleg oversteekplaatsen met middengeleiders

Het trapveldje langs de Pr. Beatrixsingel gaat verdwijnen. Het wordt onderdeel van de “hoogwaterstructuur van het Waterschap” zei wethouder Carlo Vankan tegen de leden van de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer afgelopen week. “Ik heb met collega wethouder Meijers afgesproken dat hij op zoek gaat naar een alternatief in de wijk. Er zijn voldoende plekken waar gras is.”
Reden om het veldje op te heffen zijn de overstromingen in het verleden die ook vervuiling met zich meebrachten met slib en zink. “Dat moet dan weer schoongemaakt worden”, zei Vankan. CDA-commissielid Thomas Brune stelde over het verdwijnen van het veldje vragen. Indien gezocht wordt naar een alternatieve plaats moet deze wel voldoen aan de dezelfde mogelijkheden die het huidige veldje heeft, nl. voetbal. “Dit veldje wordt namelijk ontzettend veel gebruikt door jongeren en families uit Valkenburg”, aldus Brune.
Er verandert nog meer in de Pr.Beatrixsingel. Er komen drie oversteekplaatsen met middengeleiders zoals afgelopen zomer ook aangelegd aan de Burg.Henssingel bij de bibliotheek. Daarnaast zal de voorrang op de Pr.Beatrixsingel vervallen en wordt de weg een ‘gebiedsontsluitingsweg’. “Om de snelheid uit de weg te halen. Zo’n weg kent geen voorrangsregeling”, aldus Vankan. Wegen die op de singel uitkomen krijgen plateaus.
De verkeersmaatregelen zijn in overleg met de verkeerswerkgroep De Leeuw gedeeld en de gesprekken verliepen in een prima sfeer”, aldus de wethouder Vankan.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Onthulling vredesvlam nabij HH. Nicolaas- en Barbarakerk

Geul voorlopig niet hersteld

Volgend bericht →