Spoorvernieuwing tussen Meerssen en Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Spoorvernieuwing tussen Meerssen en Valkenburg

Door werkzaamheden aan het spoor rijden er van donderdag 30 juli tot en met zondag 9 augustus op verschillende trajecten tussen Heerlen, Valkenburg en Maastricht Randwyck geen treinen. Arriva zet vervangend busvervoer in. 

  • Op donderdag 30 en vrijdag 31 juli rijden er geen stop- en sneltreinen tussen Heerlen en Valkenburg.
  • Van zaterdag 1 augustus t/m dinsdag 4 augustus rijden er geen stop- en sneltreinen tussen Heerlen en Maastricht Randwyck.
  • Van woensdag 5 augustus t/m zondag 9 augustus rijden er geen stop- en sneltreinen tussen Valkenburg en Maastricht Randwyck.

Reizen met vervangende bussen
De reiziger kan gebruikmaken van snel- en stopbussen tussen Heerlen en Valkenburg en een pendelbus tussen Valkenburg, Klimmen-Ransdaal en Schin op Geul. Reizigers tussen Maastricht en Maastricht Randwyck kunnen gebruikmaken van de overige treinen of reguliere stadsbussen. Plan je reis voor vertrek. Voor het vervoer met een vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming.

Coronaregels
Voor het reizen met het ov geldt: je bent van harte welkom. Reis verstandig, mijd de spits en de drukte en blijf thuis bij verkoudheidsklachten. Vanaf 1 juni geldt in het ov, ook in het trein vervangend vervoer, een verplichting tot het dragen van een mondkapje. We vragen reizigers om zich goed te verspreiden over de gereedstaande bussen. De bussen zijn zo ingericht dat reizigers voldoende ver van elkaar en van de chauffeur kunnen zitten tijdens hun reis. Het is niet mogelijk om een fiets mee te nemen.

Reistijd
Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling van het vervangende busvervoer kun je bekijken via arriva.nl/limburg. Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva app of in de reisplanner op arriva.nl.  Hulp of advies nodig? Bezoek dan ons Arriva OV Servicepunt in Heerlen of Maastricht.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Petitie behoud pastoor Dieteren

Hennepplantage in maïsveld in Schin op Geul aangetroffen

Volgend bericht →