Sportverenigingen moeten samenwerken.

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Sportverenigingen moeten samenwerken.

In sommige kernen is het zelfsturing, bij anderen een dorpsraad.Tijdens het discussieprogramma Raodskalle kwam o.a. de leefbaarheid van de kernen aan de orde. Nieuwe plannen van de gemeenteraad om de dorpsraden te vervangen door het instrument ‘zelfsturing’ worden niet overal met gejuich begroet.
Raymond Lodewick van de Houthemse dorpsraad ziet een duiventil effect optreden indien niet van te voren goede regels worden opgesteld voor zelfsturing. "Ieders eigen belang kan dan voorop komen te staan", betoogde hij. "Degene die het hardste schreeuwt krijgt zijn zin en die zie je daarna niet meer".
In de kernen waar geen dorpsraad is, wordt de gemeenschap gestimuleerd om zich in te zetten voor ‘zelfsturing’. "Eigenlijk een ander middel dan een dorpsraad", aldus wethouder Dauven.
“Vroeg of laat kan het niet anders dan dat sportverenigingen moeten gaan samenwerken”. Stelde Paul Bien, voorzitter Sportraad Valkenburg. "Het moet de verenigingen duidelijk worden dat samenwerking met anderen noodzakelijk wordt".
Bert Hardy (VV Berg) vindt dat het niet belangrijk is waar gevoetbald wordt.
"Belangrijk is dat er gevoetbald kan worden. De vereniging faciliteert het complex. Of dat Vilt of Berg betreft is onbelangrijk", aldus Hardy.
Ook het subsidiebeleid voor de verenigingen kwam aan bod. "Er zijn verenigingen die niets voor de gemeenschap doen", stelde Martens. Daarop reageerde wethouder Dauven met de vraag: "wat is prestatie"? Is dat als je veel voor de gemeenschap doet, heeft dat te maken met het voetballen in een hogere klasse of is prestatie als een vereniging veel jongeren trekt?"

Raodskalle wordt deze week uitgezonden op Tv Valkenburg om 19 en 23 uur.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2009

← Vorig bericht

Sri Lankareis: de 2de dag: oogmeting in een tempel.

Verdubbeling capaciteit Parkhotel Rooding.

Volgend bericht →