Sportverkiezing 2018: Talent van het jaar

Voorpagina » Toerisme » Sportverkiezing 2018: Talent van het jaar

Vanaf vandaag kunt u stemmen op de sporters die meedoen aan de sportverkiezing 2018. Vanaf vandaag de categorie: talent van het jaar.
Bram van den Burg

Zwemmer Bram van den Burg ZC VALKENBURG

Bram van den Burg is 16 jaar oud, zit op 4 havo op het Bernardinuscollege te Heerlen en woont in Voerendaal. Hij heeft op het Nederlandse Jeugd en Jongeren Kampioenschap in Eindhoven de derde plaats behaald met de 50 meter borstcrawl in zijn leeftijdsklasse in een toptijd van 0.24.53.
In totaal traint hij 5x per week, waarvan 2x bij de selectie van Zwemclub PSV in Eindhoven en 3x bij Zwemclub Valkenburg. In Valkenburg traint hij al vanaf zijn 9e levensjaar.
Bram is met name goed in de borst- en rugcrawl en de 50/100m sprint.
Robbie Kengen
Robbie Kengen TTV Falco

Robbie is 12 jaar en zit in de brugklas op het Stella Maris College. Hij speelt tafeltennis bij TTV Falco en is in het voorjaar Limburgs Kampioen geworden bij de D junioren Panningen. De hele familie speelde al tafeltennis en zo is Robbie ook met deze sport in aanraking gekomen. Het leek hem ook erg leuk! Hij traint 2x per week (soms 3) en het sterkste punt van Robbie is aanvallen.
 
 
Damanja Lipsch
Volleybal Damanja Lipsch

Damanja is 15 jaar, zit op 4 VWO en woont in Schin op Geul. Voorheen turnde Damanja in Gulpen en sinds haar 11e is ze geswitcht naar volleybal bij VC S.E.C in Valkenburg. Ze stroomde in bij de meisjes C en 2 jaar later stroomde ze al door naar de seniorencompetitie en werd aan dames 2 toegevoegd. Afgelopen seizoen deed ze naast dames 2 ook al bij dames 1 mee en was tijdens de thuiswedstrijden onderdeel van dit team. M.i.v. het nieuwe seizoen is Damanja met haar 15 jaar definitief toegevoegd aan de selectie van dames 1. Een hele knappe prestatie!
Haar positie is passer-loper en buiten haar trainingen bij dames 1 van VC S.E.C. (2x per week 2 uur) traint ze ook nog 1 x per week (1, 5 uur) bij dames 2 onder begeleiding van ervaren (techniek) volleybaltrainer Cornel Balan.
Bekijk hieronder het programma waarin de kandidaten zich voorstellen en stem HIER:

 

← Vorig bericht

Aanrijdingen met wild op A79

Indiase wereldreiziger bezoekt Vredesvlam

Volgend bericht →