Sportweek van start in Valkenburg aan de Geul

Voorpagina » Toerisme » Sportweek van start in Valkenburg aan de Geul

Maandag start de Nationale Sportweek in Nederland. Een veertiendaagse campagne om de jeugd aan het sporten c.q. bewegen te krijgen. Dit is het gehele programma:
Maandag 17 september
Kickoff Waterchallenge JOGG
08.30-10.00 uur in de Theaterzaal in de Polfermolen.
7-dagen waterchallenge
Als impuls en stimulans biedt JOGG Heuvelland alle basisscholen een gratis binnenwatertappunt van WML aan. Op veel scholen is dit watertappunt inmiddels geïnstalleerd. Om hier extra nadruk op te leggen en het bewustzijn te stimuleren dagen we in estafettevorm alle basisschoolleerlingen van het Heuvelland uit om een week lang alleen maar water te drinken. We starten op maandag 27 augustus in Vaals en eindigen 5 weken later in Meerssen. In iedere gemeente duurt de challenge 7 dagen en dan geven we het stokje door aan de volgende gemeente.

De challenge wordt in iedere gemeente feestelijk geopend en wel op de scholen in onderstaand schema. Op deze scholen zal op de maandagochtend van 8:30 uur tot 10:00 uur een Kids DJ aanwezig zijn voor alle leerlingen van de bovenbouw. Ook is het voor de kinderen van de bovenbouw mogelijk om hun bidon en beker met water van een lekker smaakje te voorzien door middel van fruit.
Voor de onderbouw wordt in elke gemeente op de woensdagmiddag de voorstelling Zoet, een educatieve theatervoorstelling waarin gezond en lekker eten centraal staat, georganiseerd (dit gaat buiten school om en ouders kunnen hun kinderen zelf aanmelden).
Verder ontvangt elke school van ons een pakket met posters om op te hangen, een drankenbord om te maken met groep 8 en een Dopper-ontwerpwedstrijd waarbij het mooiste ontwerp van iedere gemeente daadwerkelijk besteld gaat worden voor de hele klas.

Dinsdag 18 september
Sportdag voor de groepen 3 & 4 vanaf 09.15 tot 14.15 uur op Sportpark de Kromme Steeg in Houthem.
Sporten: beachvolleybal (VC SEC), knotshockey (VHV Sjinborn), judo (Judoclub Kano), tennis, padel (TC Geuldal) en een waterspel (Boris en stagiaires). De kinderen worden allemaal met de bus aan school opgehaald.

Woensdag 19 september
Theatervoorstelling ZOET – Educatieve kindervoorstelling over gezonde voeding
15:00-16:00 uur in het Openluchttheater Valkenburg.

Woensdag 26 september
Opening beweegroute Geulstrand vanaf 14:30 uur bij het Geulstrand Valkenburg.

Vrijdag 28 september
Afsluiting Nationale Sportweek d.m.v. een Splash Mob met waterpistolengevecht van
15.30 tot 16.00 uur in het Dersaborgpark.
← Vorig bericht

Handbal centraal in De Sjporttaofel

Hockeyprogramma VHV Sjinborn voor zondag a.s.

Volgend bericht →