St.Janspad krijgt politieke lading

Voorpagina » Toerisme » St.Janspad krijgt politieke lading

Het openbare pad in Oud-Valkenburg door de wei naar de bosrand van het St.Jansbos waarover reeds enkele artikelen gepubliceerd zijn door TV Valkenburg is nu ook onderdeel geworden van de Valkenburgse politiek.

In de commissie SOB werden de volgende vragen ingediend door Lloyd Wagemans (VSP): “Zoals op TV Valkenburg en Social Media te lezen was heeft Natuurmonumenten het pad door de wei richting rand Sint Jansbos afgesloten. De gemeente zou onderzoek hiernaar doen. Inmiddels is het pad gedeeltelijk open. We willen de wethouder graag verzoeken om dit pad open te houden voor wandelaars. Is de wethouder daartoe bereid?”

En door Pat-Jos Huisman (PGP): Sluiting wandelpad St. Jansbos Langs het kapelletje in Oud-Valkenburg richting St. Jansbos loopt naar rechts een wandelpad met draaihekjes door de wei richting de bosrand. Daar sluit het aan op de andere wandelpaden. Dit pad was plotseling met prikkeldraad afgesloten en nu weer half toegankelijk gemaakt? Kan de wethouder uitleggen wat hier aan de hand is? Mag een wandelpad zomaar aan de openbaarheid onttrokken worden?

Antwoord Wethouder Carlo Vankan: ‘Dit is een Handhavingskwestie en dit heeft de burgemeester in zijn portefeuille. Hij heeft het dossier nu onder zijn beheer.”

Foto Hein Reuters, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Nieuw vrijwilligersbeleid

Fiasco Valkenburgerstraat duurt voort

Volgend bericht →