Staat Kasteel Oost op instorten ?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Staat Kasteel Oost op instorten ?

Scheuren, loszittende mergel, geluidsoverlast en gestut dak.Wim Westerhof (VVD) maakte dinsdagavond bekend dat het droevig gesteld is met de veiligheid en het onderhoud van het complex waar kasteel Oost onderdeel van uitmaakt.
“Kasteel Oost was ooit een pareltje”, aldus Westerhof, ” tegenwoordig kunnen de mergelblokken zomaar naar beneden vallen!”. Naast dit achterstallige onderhoud is er op het middenterrein parkeer- en geluidsoverlast voor de omwonenden. “Er is onderhoud nodig vanwege de veiligheid in en rond het complex”, zegt de VVD.
“Van Fer Rouwette vernam ik”, zei Westerhof, “dat zijn stutten nog steeds het dak van het kasteel ondersteunen. Als die worden weggehaald bestaat er geen kasteel Oost meer….”.
In het complex zitten diverse huurders. Heineken en InBef (horeca), hovenier Silverentand BV, de fam. Schoenmakers, St. Jeugdbuitenverblijf en fam. Silverentand. Wethouder Willem Thijssen, die de zieke portefeuillehouder Jef Kleijnen verving, was “geschrokken van het verhaal van Westerhof”. “Dit is een kostbaar rijksmonument.
De geschetste situatie is zorgelijk. We gaan uitzoeken wie zorg dient te dragen voor de veiligheid en onderhoud van het complex”, zei de vervangend wethouder toe.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2009.

← Vorig bericht

Moderne techniek helpt kerkelijke instellingen

Nieuwe verkeersmaatregelen Sibbe.

Volgend bericht →