Grot Openluchttheater is instabiel

Voorpagina » Toerisme » Grot Openluchttheater is instabiel

Na onderzoek in het Openluchttheater is gebleken dat de grot instabiel is. Daarop hebben de gemeente en de provincie Limburg besloten dat het gebruik van een deel van de grot gestaakt moest worden. Dat staat te lezen in een brief aan alle gemeenteraadsleden. De gemeente is eigenaar van bijna alle groeves en grotten in de gemeente. Nu blijkt dat de stabiliteitsproblemen afgelopen zomer al aanwezig waren. Er zijn toen tijdelijke maatregelen genomen. Voor een aantal uitvoeringen in het recente najaar is het Openluchttheater uitgeweken naar het voormalige postkantoor.
In de brief aan de raad staat meer over het onderzoek naar de stabiliteit te lezen. “GeoControl heeft de stabiliteit van de groeve nader onderzocht en Castermans Engineers heeft op basis daarvan tekeningen en berekeningen gemaakt voor de noodzakelijke stabiliteitsvoorzieningen. Gelijktijdig zijn tijdelijke voorzieningen getroffen zodat de geplande uitvoeringen van augustus t/m oktober 2018 door konden gaan. Voor de uitvoeringen van november en december heeft het Openluchttheater een alternatieve locatie gezocht. Van januari t/m april 2019 vinden geen voorstellingen in de groeve plaats.”
Herstelwerkzaamheden starten in april van volgend jaar. De kosten worden geraamd op
€ 100.000,-. De werkzaamheden worden uitgevoerd door een deskundig mergelbouwbedrijf. Na afronden van de werkzaamheden kan het Openluchttheater weer open voor publiek.
Het meer dan 100-jarige Openluchttheater beleefde het afgelopen zomerseizoen haar beste seizoensjaar met een bezoekersrecord van 20.000 gasten. Komend zomerseizoen staan diverse optredens gepland die wederom veel mensen naar het natuurlijke theater zullen trekken.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Jubileum Kerstschaaktoernooi van 'Adelante Schaakt'

Programma amateurvoetbal voor zondag 16 december

Volgend bericht →