Stadssleutel in handen stadsprins

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Stadssleutel in handen stadsprins

De vastelaovend geit beginneDe “macht over de gemeente Valkenburg aan de Geul” ligt vanaf zondagmorgen in handen van stadprins Theo I en minister Rob. Met “leid in de sjeun” droeg nieuwbakken burgemeester Eurlings de macht en de sleutel over.
De Oud Prinsen en Ministers overhandigden de Jong Nobele schutterij een cheque ter waarde van € 888. De opbrengst van hun Carnagala zal besteedt worden binnen de Valkenburgse schutterij.
De bokaal voor de “gesjote bok” ging dit jaar naar Jan Odekerken. De laudatio werd uitgesproken door meister Loe Pluymen, die op zijn beurt door minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings ingeleid werd.
Het “autoriteite toeke” kon daarna van start gaan. Burgemeester Eurlings betitelde CS de Luèterklöpperkes” als de kindercrèche van de Mirlitophile. Prins Felix kreeg de daarom de achterdeursleutel naar de echte carnavalssociëteit uitgereikt.
Humoristisch was het optreden van de wethouders Kleijnen en Dauven. Als Duo Josefien en Bertien gaven zij een staaltje onvervalste carnavalstravestie te beste voor prins Theo I.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2008
Die lètste foto maakde börgemeister Martin Eurlings. Dao ies ‘nne gowe fotograaf aan verlore gegange!

← Vorig bericht

Uitslag karnavalsetalagewedstrijd

Vastelaovesoptocht in Berg en Terbliet

Volgend bericht →