Start ‘Meldpunt Lichthinder’ in de nacht

Voorpagina » Nieuws » Start ‘Meldpunt Lichthinder’ in de nacht
De Natuur en Milieufederaties lanceren in het kader van de Nacht van de Nachtcampagne een meldpunt om lichthinder te melden. Op www.maghetlichtuit.nl kan iedereen vanaf vandaag foto’s plaatsen van overbodige verlichting, bouwlampen die hinder veroorzaken of bedrijven die de hele nacht licht laten branden en waar je als omwonende last van hebt. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat vijf procent van de Nederlanders ernstige lichthinder ondervindt en drie procent slaapverstoring. Dat zijn meer dan een miljoen mensen.
Melden
Woon je naast een sportpark dat ’s nachts de lichten laat branden? Kun jij niet in slaap komen door een straatlantaarn die precies jouw slaapkamer binnen schijnt? Of word je gek van die knipperende reclameverlichting die de hele nacht onnodig aan blijft? Meld het op www.maghetlichtuit.nl. Medewerkers van de Nacht van de Nacht nemen dan contact op met de gemeente of met het bedrijf met het verzoek er iets aan te doen.Verspilling aanpakken
Afgelopen maand maakten vrijwilligers van de NachtvandeNacht campagne 1.327 foto’s van bedrijven in de nacht. Maar liefst 72% van de bedrijven had onnodige verlichting branden. Bedrijven verspillen hiermee jaarlijks zo’n 536 miljoen kWu (stroomverbruik van 150.000 huishoudens).

← Vorig bericht

Veilig fietsen in het donker met licht aan

Programma’s vanaf 25 oktober

Volgend bericht →