Start realisatie "Kint hotel" in Pradoegebouw

Voorpagina » Toerisme » Start realisatie "Kint hotel" in Pradoegebouw
In de raadscommissie Economie, Financiën, Toerisme en Recreatie van de afgelopen week liet wethouder Claudia Bisschops (CDA) weten dat de finish nu eindelijk in zicht is bij het ombouwen van het Pradoegebouw aan de Steenstraat tot een designhotel. Het gaat om het Kint hotel. Vernoemd naar de Belgische wereldkampioen wielrennen op de Cauberg in 1938. Aarzelend tussen 2020 en 2021 sprak de wethouder uiteindelijk stellig uit dat met Kerstmis 2020 het nieuwe hotel operationeel is. Dit indien een bijdrage uit het Restauratiefonds wordt verkregen. En Monumentenzorg tijdig met de bouwplannen instemt.
Nog onduidelijk
Commissieleden zetten de nodige vraagtekens bij deze snelle eindsprint in dit al lang lopende project. De PGP herinnert de wethouder er aan dat de buurtbewoners nog betrokken moeten worden bij de plannen. En Algemeen Belang houdt de wethouder nadrukkelijk voor dat de gemeenteraad nog niet zo lang geleden nadrukkelijk is verzekerd dat de fundering van het Pradoegebouw enorm slecht is en allerlei problemen oplevert. Kan het herstel van deze gebreken aan de fundering binnen deze krappe planning nu ineens zomaar worden hersteld?
De Saillant Hotelketen – met ondermeer accommodaties in Maastricht en Gulpen – staat volgens de wethouder in de startblokken om het Kinthotel te gaan runnen. Zij heeft al met deze exploitant gesproken.
Afbeelding 3w estate vastgoed, foto archief tv valkenburg
← Vorig bericht

Muurschilderingen Grotpleintje nu verlicht

SamenLoop voor Hoop zoekt vrijwilligers

Volgend bericht →