Start sloop Geulhal en hotel Corona.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Start sloop Geulhal en hotel Corona.

Nieuwe plannen op deze locatie nog ontwikkelen.De sloop van de verpauperde Geulhal in de Plenkertstraat is gestart. Op woensdag 7 december deelden burgemeester Martin Eurlings en wethouder Charles van Melsen de eerste klap met de sloophamer uit. Ook het ernaast gelegen voormalig hotel Corona wordt gesloopt.

Op de plek van de Geulhal was tot 1981 een wei met fruitbomen. Er liepen enkele koeien in de wei. De Geulhal werd in 1981 gebouwd. In de wintermaanden lag er een schaatsbaan in en speelden de ijshockeyclub The Falcons haar wedstrijden. In de zomermaanden vonden er beurzen en evenementen plaats.
De Geulhal stond vanaf de eeuwwisseling leeg en was een doorn in het oog van omwonenden en het gemeentebestuur. Bij de contractsovername door Bouwontwikkeling Zuid Projecten I is het college overeengekomen dat nog dit jaar wordt gestart met de sloop. Na de sloop wordt het terrein afgevlakt en geëgaliseerd. Samen met de projectontwikkelaar gaat het college nieuwe plannen voor de ‘Geulhallocatie’ ontwikkelen.

Foto’s gemeente valkenburg aan de geul

← Vorig bericht

Informatiebijeenkomst over WK Wielrennen.

Nieuwe informatie omtrent bomenkap.

Volgend bericht →