Start sloop panden oostzijde L. v.d. Maesenstraat.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Start sloop panden oostzijde L. v.d. Maesenstraat.

Er wordt een 260 meter lange bouwschutting geplaatst.Woensdag 9 oktober start de sloop van de winkels aan de oostzijde van de Louis van der Maesenstraat en aan de Dr. Erensstraat. Om het winkelcentrum met parkeergarage, winkels en woningen te kunnen realiseren worden de
bestaande panden van Albert Heijn, Kruidvat, Blokker, Zeeman, Shoetime, Geurts en de woningen gesloopt.
De geplande start voor de nieuwbouw is januari 2014. Hurks werkt aan een voorstel voor de plaatsing van de bouwschutting die ca. 260 meter lang wordt. Tijdens de sloopperiode zal de schutting in de Louis van der Maesenstraat zo geplaatst worden dat parkeren daar mogelijk blijft.

De gemeente, als opdrachtgever, is verantwoordelijk voor de sloop. De schutting wordt uitgevoerd in hout en wordt wit geschilderd. Na de sloop zal de schutting verplaatst worden naar haar definitieve plek en wordt door Hurks voorzien van impressies van het project.

Voor de ondernemers worden vlakken gereserveerd waarop bijv. een stadsplattegrond, de evenementenkalender etc. geplaatst kan worden. Een definitief voorstel van Hurks hoe de aankleding van de schutting wordt ingevuld zal met gemeente en ondernemers besproken worden.

De sloop van de winkels, die overigens tijdelijk gehuisvest worden in het winkelcentrum op het Berkelplein, en de bouw van een ondergrondse parkeergarage met daarboven winkels en woningen, vormt de uitvoering van het Centrumplan Valkenburg. De planning is dat het gehele plan begin 2016 gereed is.

Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2013

← Vorig bericht

Grote zorgmarkt in de Polfermolen.

Renovatie Kerkplein na gereedkomen monument?

Volgend bericht →