Start werkzaamheden op het Theodoor Dorrenplein.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Start werkzaamheden op het Theodoor Dorrenplein.

Werkzaamheden aan openbare verlichting en bij sluis gaan verder.Aannemer Arcadis start vandaag met de rioleringswerkzaamheden op het Th.Dorrenplein. Het plein wordt volledig nieuw ingericht. Het gaat dan om de volgende zaken: vernieuwen vuilwaterriool, afkoppelen regenwaterriool, rondom het plein wordt lijnontwatering aangelegd, nieuwe bestrating (basalt groot formaat conform plein bij de Berkelpoort, nieuw straatmeubilair: groot ovaal zitelement rond monumentale beuk en 2 nieuwe centrale lichtmasten.

De aannemer zal in eerste instantie alleen de bestrating ter plaatse van de rioolsleuven uitbreken. De overige bestrating blijft zo lang mogelijk gehandhaafd zodat terrassen en loopstroken zo optimaal mogelijk gebruikt kunnen worden.
Rioolwerkzaamheden Poststraat/Lindenlaan-Zuid

In de Poststraat worden de rioolwerkzaamheden voortgezet. Vorige week is het parallelriool aan de achterzijde van de Lindenlaan gekoppeld op het nieuwe riool aan de Poststraat. De rioolwerkzaamheden in de Poststraat zijn op woensdag 20 februari tot de Lindenlaan gevorderd. De kruising met de Lindenlaan is dan geblokkeerd. De percelen tussen de kruising en de brug over de Molentak zijn dan
niet meer toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Bewoners met eigen parkeervoorzieningen hebben een tijdelijke parkeervergunning ontvangen.

In de kruising Poststraat/Lindenlaan wordt een nieuwe put geplaatst. Daarna start de aannemer met de rioolwerkzaamheden vanaf de brug over de Molentak richting de kruising Poststraat-Lindenlaan. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting 8 weken duren. De volgende fase zal dan de Lindenlaan vanaf de kruising met de Poststraat tot aan de Reinaldstraat uitgevoerd worden. Naar verwachting is de Lindenlaan voor de bouwvakantie gereed.

De rijbanen van de Jan Deckerstraat en de Lindenlaan-Zuid tot aan de Molentak worden naar verwachting deze week gevoegd. Afhankelijk van het weer (temperatuur/neerslag) wordt dit op vrijdag 21 februari uitgevoerd.
Werkzaamheden Waterschap

Het Waterschap Roer en Overmaas heeft ook de afgelopen week werkzaamheden uitgevoerd aan de sluis bij de Fransche molen. De grote kraan is inmiddels afgevoerd. De werkzaamheden vinden de komende tijd vooral plaats in de Geulbedding. Het Waterschap voert de komende weken klein materiaal aan met een busje via de Passage.
Werkzaamheden nutsbedrijven centrum – openbare verlichting

Afhankelijk van temperatuur en neerslag zal Ziut de komende tijd op diverse locaties werkzaamheden ten behoeve van de openbare verlichting uitvoeren. Die werkzaamheden worden uitgevoerd door Sabo (grondwerk), Kleijnen (montage muurankers) en Lambrix (elektrische montage).

De volgende werkzaamheden zijn deze de komende weken gepland:
– Boren en plaatsen bevestigingsanker Passage (pand Juwelier Vijghen);
– Plaatsen anker Jan Deckerstraat (hoek Casinoplein, boorgat reeds geboord);
– Montage spanverlichting Lindenlaan-Zuid (tot aan Molentak);
– Boorgaten boren voor spanverlichting Gosewijnstraat, plaatsen ankers;
– Plaatsen 2 spanmasten Gosewijnstraat;
– Bepalen locaties aansluitingen feestverlichting Jan Deckerstraat en Passage;
– Aanpassen eerste lichtmast kruising Nieuweweg/Reinaldstraat (wegnemen lichthinder).

Boorgaten moeten minimaal 10 dagen uitharden. Daarna kan afgemonteerd worden. Defecte lichtpunten van de openbare verlichting zijn doorgegeven aan Ziut. Deze zijn in de planning gezet en zullen z.s.m. verholpen worden.

← Vorig bericht

Meer dan 80 deelnemers aan 4de BC Smash Open.

Offerblok gelicht bij Regina Pacis.

Volgend bericht →