Woningen in Vilt, centrum, Houthem en in Broekhem-Noord

Voorpagina » Nieuws » Woningen in Vilt, centrum, Houthem en in Broekhem-Noord

Wethouder Vankan deelde de gemeenteraad mede dat er enkele nieuwe bouwprojecten op stapel staan.  Het eerste project dat hij noemde is van Wonen Zuid. De woningcoöperatie is van plan om in de Wethouder Paulssenlaan vijf starterswoningen inclusief parkeerplaats te gaan bouwen. Die woningen zouden op de plek moeten komen waar nu nog de mergelwoningen staan. De starterswoningen zouden de uitstraling en stijl van het naastgelegen appartementencomplex Thibaltstaete kunnen krijgen. De gemeente heeft daarover echter geen beslissingsbevoegdheid. Er zou ook nog plaats zijn voor een vrijstaande woning.

Broekhem-Noord – Vilt – Houthem

In Broekhem-Noord worden zes eengezinswoningen en acht duplexwoningen gebouwd. Ook schoollocaties in Vilt en Houthem worden na sloop bestemd voor woningbouw. Behalve de eigen woningstichting zijn ook andere partijen geïnteresseerd in de bouw van woningen. Tot slot wil Vankan in de Bossstraat in Broekhem op de plek waar nu nog de niet meer in gebruik zijnde basisschool staat, zogenaamde “tiny houses” van 50 m2 laten bouwen die bestemd voor starters.

Tiny houses zijn kleine huisjes, die slim en compact zijn ingericht. Het is de nieuwste trend op het gebied van glamping die voortkomt uit de wens om goedkoper en duurzamer te wonen. Veel ’tiny houses’ zijn milieubewust en/of ecologisch.

Op de genoemde locaties gebeurt vooralsnog niets. De plannenmakerij zit nog in de ontwikkelfase.

Archieffoto TV Valkenburg

 

 

← Vorig bericht

VSP stemt tegen begroting

“Valkenburg hoort thuis in het Heuvelland”, aldus Schrijen

Volgend bericht →