Statiegeld op petflesjes

Voorpagina » Toerisme » Statiegeld op petflesjes

Er komt vanaf 2021 statiegeld op kleine plastic flessen, tenzij de verpakkingsindustrie er voor die tijd in slaagt de hoeveelheid plastic flesjes in het zwerfafval met 70 tot 90 procent te verminderen. Ook moet dan 90 procent van deze flessen worden hergebruikt.
Die afspraak heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat met de sector gemaakt. Het ministerie spreekt van een ”doorbraak”.
“Zwerfafval is slecht voor het milieu en slecht voor ons humeur”, zegt staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. “We kennen allemaal de beelden: de berm vol zwerfafval in Nederland, het strand van Bali vol flesjes, dieren vol plastic in de oceanen. Dat moet ophouden!”
Van Veldhoven wil ook dat de verpakkingsindustrie een betere kwaliteit plastic gaan gebruiken. Daardoor kan meer gerecycled worden. Ze wil fabrikanten die goede plastics gebruiken minder laten betalen en producenten van moeilijk recyclebare verpakkingen meer laten betalen. Ze gaat hierover met de sector in overleg.
De Tweede Kamer praat volgende week over de aanpak van zwerfafval.

← Vorig bericht

A79 afgesloten voor werkzaamheden

TV Gids TV Valkenburg vanaf 11 maart

Volgend bericht →