Stationbuurt bewoners zijn tegen gepresenteerde plan

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Stationbuurt bewoners zijn tegen gepresenteerde plan

Stationsexploitant zeer teleurgesteldTijdens de donderdagavond gehouden infoavond over het beeldkwaliteitsplan voor het stationsgebied zijn de meningen van de bewoners eensgezind: niet doen ! De raadzaal van het gemeentehuis zat vol met bewoners en belangstellenden.
Opzet van deze infoavond was om de bewoners te informeren omtrent mogelijk toekomstige aanpassingen in het Stationsgebied waarbij de gemeente Valkenburg als voorwaarden heeft gesteld:
– handhaven kwaliteit gebied/gebouw
– bouw van een busstation
– en een museumruimte naast station.
Niemand was voor de plannen die bureau Arcadis presenteerde. En daarmee gaf de buurt aan het oneens te zijn met de plannen van het gemeentebestuur.
Enkele opmerkingen die tijdens de infoavond naar voren gebracht werden:
– Dit is geen keuzemogelijkheid voor de bewoners. U presenteert één tekening;
– Het gebouw past niet in dit gebied;
– Waarom bouwen ? Laat het gebied open !;
– Het wordt één groot rommeltje. Er is geen uitzicht meer. Kijk maar naar de tent die er afgelopen voorjaar stond;
– De invulling van dit gebied gebeurt “van veraf en niet vanuit Valkenburg” (doelend op het projectbureau dat het plan ontwikkelt). Laat dit rotzooi achterwege !;
– Waarom bouwt u niet in de grond ?
– Laat de bussen keren bij de rotonde in de Spoorlaan ?
– Laat het station in zijn waarde;
– Maak een tweede spoorwegovergang ter hoogte van het dienstgebouw naar de Parallelweg.
Vooral het geplande gebouw van 6 meter hoog aan de westzijde van het dienstgebouw kreeg veel tegenwerking. Aan de oostzijde zal een busstation gebouwd worden. Noodzakelijk want de overlast van geparkeerde bussen met draaiende motoren zijn een overlast voor de buurt. Over de inrichting van het busstation waren de bewoners het nog niet eens.
“Voor de zomer wordt over dit item een nieuwe infoavond georganiseerd”, beloofde wethouder Dauven. “De situatie met de bussen is nu veel te gevaarlijk”.
Dit beeldkwaliteitsplan is een conceptplan waarmee opdrachtgever de gemeente Valkenburg aan de Geul en bureau Arcadis nog overleg hebben met andere betrokkenen zoals de NS. NS is eigenaar van de gronden langs de spoorweg. Ook met Veolia zal nog overlegd moeten worden.
Een lang traject is nog te gaan. Als er aanpassingen aan het plan komen zal de gemeente Valkenburg bij de bewoners terugkomen, zei Dauven.
Stationsexploitant Jacq. Pellegrom zal een volgende overlegronde waarschijnlijk niet meemaken. Hij was, zichtbaar, zwaar teleurgesteld in de meningen en bezwaren die de bewoners naar voren hadden gebracht. Hij wilde geen verder commentaar geven.

← Vorig bericht

De Träötebokaal ies te koup !

Poging tot overval flat Berkelplein

Volgend bericht →