Stembiljetten veroorzaken ongeldige stemmen.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Stembiljetten veroorzaken ongeldige stemmen.

Valkenburg aan de Geul eerste met bekendmaking in Limburg.Het gebruikte papier om te stemmen heeft afgelopen woensdag voor problemen gezorgd. "De kwaliteit was zo dun dat meerdere stembiljetten aan elkaar plakten’, deelde burgemeester Eurlings mee tijdens de vrijdagochtend gehouden openbare bekendmaking van het Hoofdstembureau in het gemeentehuis. "Deze stemmen zijn ongeldig verklaard", aldus de burgemeester.

Daarmee komt het totaal aan ongeldige stemmen op 44 stuks. "Wij gaan daar melding van maken bij het Nationale Stembureau", zei Arjan Suzenaar van het Valkenburgse Hoofdstembureau. "Ook andere gemeentes hebben deze papier problemen gehad".

In totaal werden afgelopen woensdag 7967 geldige stemmen uitgebracht, 56 stemmen blanco en 44 ongeldige stemmen. De kiesdeler komt uit op 468. De kiesdeler is het resultaat van het aantal geldige stemmen gedeeld door het aantal beschikbare raadszetels. In Valkenburg aan de Geul zijn dat er 17.

Ook na de openbare zitting van het Hoofdstembureau zijn er geen wijzigingen opgetreden in de eerder gepubliceerde uitslag. Hier volgt de officiële uitslag:
Algemeen Belang 7 zetels, CDA 2 + 1 restzetel = 3 zetels, VVD 3 zetels, D66 1 zetel en PGP 2 plus 1 restzetel = 3 zetels.

Burgemeester Eurlings meldde tenslotte met trots dat Valkenburg aan de Geul de eerste Limburgse gemeente was die woensdagavond haar verkiezingsresultaten in de media bekend kon maken.

Vanaf zondag 23 maart ziet u een tv-verslag van deze officiële bekendmaking van de resultaten met een gesprek met burgemeester Eurlings. Hij maakt dan de laatste stand van zaken bekend met betrekking tot de melding van het ronselen van stemmen. Kijken dus naar Tv Valkenburg Ziggo kanaal 42 of analoog via Ziggo.

← Vorig bericht

Wellicht deze keer transparante formatie?

125 jaar schuttersjubilarissen in Houthem.

Volgend bericht →