Steun voor Maastricht Aachen Airport

Voorpagina » Toerisme » Steun voor Maastricht Aachen Airport

De Europese Commissie ziet geen bezwaren in een Nederlands steunprogramma voor Maastricht Aachen Airport in Beek. Daarmee kunnen luchtvaartmaatschappijen op opstartsubsidies rekenen als zij nieuwe routes openen. Dat kan gevolgen hebben voor de routes boven de gemeente Valkenburg aan de Geul.
Het gaat om een steunprogramma met een omvang van maximaal € 10 mln. Volgens het dagelijks bestuur van de Europese Unie is er geen sprake van concurrentieverstoring, mede omdat de subsidies niet zijn bedoeld voor bestemmingen die door omliggende luchthavens worden bediend. Brussel maakte het besluit maandag bekend. De overheidssteun, die loopt tot eind 2019, was in maart dit jaar aangemeld. Dat schrijft het Financieel Dagblad vandaag.
Maastricht Aachen Airport kan wel een steuntje in de rug gebruiken. De afgelopen drie jaren daalde het aantal vervoerde passagiers. In 2013 belandde de luchthaven in financiële problemen. Een reddingsplan van de provincie Limburg bracht toen uitkomst. De luchthaven zoekt nog steeds naar een koper.

← Vorig bericht

Pastoor Burger is solidair met zijn parochianen in Broekhem

Verkeersmaatregelen rond de vierdaagse in Berg

Volgend bericht →