Stichting Biomentor krijgt uitstel tot Nieuwjaar.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Stichting Biomentor krijgt uitstel tot Nieuwjaar.

Onbekend of natuurgebied ook grazers en volkstuintjes krijgt.Stichting Biomentor krijgt tot 1 januari 2013 de tijd om een ander weiland te vinden voor zijn paarden. Zoals bekend is de voormalige brouwerij De Leeuw met diverse weilanden begin deze maand verkocht aan de gemeente Valkenburg aan de Geul. De gemeente wil de landerijen zonder enige verplichting overnemen.

Doordat de Stichting enkele weilanden in gebruik heeft, volgens de gemeente thans illegaal, stelden enkele politieke partijen vragen in de dinsdagavond gehouden commissievergadering. De politici scharen zich achter het standpunt van het gemeentebestuur.

Lokale politici vroegen wethouder Charles van Melsen (AB) of in de plannen voor de weilanden ook ruimte is voor grazers en volkstuinen. Daarop kon van Melsen niet bevestigend antwoorden. "Allereerst dient het gehele terrein met weilanden vrij van gebruikers te zijn. Dat is nu niet het geval", was zijn reactie.

De gemeente, samen met de provincie Limburg hebben het complex begin deze maand gekocht en gaan dit herinrichten. Naast wellnessactiviteiten komt er een hotel en museum. Een groot deel van het weiland wordt natuurgebied en zal dienen als overloop voor de Geul.
Foto Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2012

← Vorig bericht

Nieuw bij Kerststad: 'Holy moments'.

Informatiebeurs zonne-energie in Maastricht.

Volgend bericht →