Stichting Kioso is opgesplitst

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Stichting Kioso is opgesplitst

Sevagram is de nieuwe naamPer 1 mei 2007 is zorgorganisatie Kioso opgesplitst. De zorglocaties Fonterhof (Berg en Terblijt) en Oosterbeemd (Valkenburg aan de Geul) maken per genoemde datum deel uit van Sevagram. De zorgcentra Beukeloord (Meerssen) en de Wilgenhof (Bunde) maken deel uit van Vivre te Maastricht.
Beide organisaties zien nieuwe kansen en uitdagingen, niet alleen voor de cliënten, maar ook voor de medewerkers. Cliënten kunnen blijven vertrouwen op een goede zorgverlening, thuis of in de directe woonomgeving.
Splitsing werkgebieden
Kioso is een relatief kleine, maar prima functionerende organisatie. Om de kwaliteit van zorg ook in de toekomst te kunnen garanderen, was fusie met een grotere organisatie in Zuid-Limburg noodzakelijk. Zonder PR-bureau, kwaliteitsbureau en meerdere beleidsmedewerkers schoot Kioso in haar huidige vorm tekort. Daarom heeft Kioso contact gezocht met Vivre en Sevagram, omdat deze organisaties het beste aansluiten bij hun doelstelling, cultuur en gewoontes. Per 1 mei zijn de twee Kioso-locaties, cliënten en medewerkers van de regio Meerssen overgedragen aan Vivre. De locaties Oosterbeemd en Fonterhof in de gemeente Valkenburg aan de Geul maken als stichting Kioso per 1 mei een nieuw bedrijfsonderdeel uit van Sevagram.
Optimisme overheerst
Cliëntenraad, medewerkers, management, ondernemingsraad en raad van toezicht van Kioso zijn intensief bij de fusiebesprekingen betrokken. Omdat de reacties doorgaans positief zijn, verwacht ik geen grote problemen,” aldus een optimistische waarnemend bestuursvoorzitter van Kioso, mevrouw Lidy Evenhuis. De bestuurder ziet veel voordelen in deze nieuwe ontwikkeling. “De cliënten gaan erop vooruit, omdat wij in de toekomst meer flexibiliteit in de zorg kunnen bieden. Het zal dan eenvoudiger zijn om de veranderingen ten gevolge van bijvoorbeeld het WMO-traject op te vangen en tevens verpleeghuiszorg in alle locaties te bieden.”
Lidy Evenhuis verwacht voor medewerkers meer carrière- en opleidingsmogelijkheden en verbeterde secundaire arbeidsvoorwaarden.
Tijdens het fusietraject moesten knelpunten worden opgelost. Zo is het bijvoorbeeld onvermijdelijk dat mensen die nu werkzaam zijn op het centrale bureau (vooral administratie en personeelszaken) een andere werkplek krijgen, verdeeld over de beide organisaties. De waarnemend voorzitter stelt echter gerust dat voor elke hierbij betrokken medewerker baangarantie is geregeld.
Cliënten, medewerkers en vrijwilligers kunnen geleidelijk wennen aan een nieuwe, grotere organisatie. Veranderingen zullen bijvoorbeeld zichtbaar zijn in de nieuwe huisstijl (naam, logo, briefpapier, bedrijfskleding, vlaggen en dergelijke).
Heerlen/Maastricht, mei 2007

← Vorig bericht

Tweede druk boek Sjierke Smeets

Start tweede fase herstel kademuren

Volgend bericht →