Stichting “Steun ons Steunen” helpt Sri Lanka

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Stichting “Steun ons Steunen” helpt Sri Lanka

Na vruchtbare jaren sinds 2007, als meewerkend bestuurslid, heeft Jo Wouters in goed overleg afscheid genomen van de stichting Senehasa. De projecten die door deze stichting in Sri Lanka zijn opgestart, zijn in een fase gekomen dat zij zich langzamerhand zelf kunnen gaan bedruipen. Dit is ook steeds het voorop gezette doel geweest.
Wouters heeft echter zijn hart aan Sri Lanka verloren. Bij zijn vrijwilligerstrip op 19 januari jl. bracht hij onder meer een bezoek aan een tehuis voor geestelijk gehandicapte meisjes. Dit tehuis is enkele jaren geleden door de Sri Lankaanse overheid op voorspraak van sociale zaken gebouwd. Echter zoals zo vaak in Sri Lanka gebeurt, het ontbreekt aan een adequaat vervolg.
Reden voor Wouters om een nieuwe stichting met de veelbetekenende naam “Steun ons Steunen” in het leven te roepen. In de persoon van de steeds en overal aanwezige monnik Gunna heeft hij ter plaatse iemand gevonden die voorlopig de managementtaken vervult.
Hiermee is het “Lotus Girls home” in Welivitiya-Divitura geworden tot een van de projecten van de stichting “Steun ons Steunen”. Door de jaarlijkse vrijwilligersbezoeken die Jo Wouters in zijn vroegere en huidige functie aan Sri Lanka brengt, is gebleken dat financiële hulp het beste en meest efficiënt terecht komt door controle en rechtstreeks contact met de mensen ter plaatse.
Indien u de nieuwe stichting een kans van slagen wilt gunnen kunt u dit doen door met een geldelijke steun vriend te worden van de stichting. Uw bijdrage kunt u overmaken op bankrek.no. NL92INGB0680545514 t.n.v. Stichting Steun ons Steunen.
Via het adoptieprogramma kunt u een meisje van het Lotus Girls home adopteren voor € 30,= per maand . Ook is dit natuurlijk mogelijk met een groep, gezin of familie. Correspondentie kunt voorlopig sturen naar jo@wouters-zn.nl
Via nieuwsbrieven wordt u dan per email op de hoogte gehouden de voortgang en resultaten van het project.

← Vorig bericht

Abnormaal veel belangstelling voor Leeuw-terrein

Boomfeestdag, maar niet in Houthem-St.Gerlach

Volgend bericht →