De maatregelen rond de verspreiding van het coronavirus worden langzaam iets strenger. De afgelopen dag zijn er in Nederland 43 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus, de grootste stijging tot nu toe. Dat meld de NOS op basis van gegevens van het RIVM.

2020-03-21 Besmettingen in Valkenburg

Valkenburg aan de Geul
In de gemeente Valkenburg aan de Geul zijn tot zaterdagmiddag 21 maart 2020 vier coronabesmettingen vastgesteld. Dat is te distilleren via de site van het RIVM.
Zes dagen geleden (d.d. zaterdag 16 maart 2020, red) werd de eerste coronabesmetting in onze gemeente genoteerd.

Zuid-Limburg
Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Veiligheidsregio Limburg Noord vragen dringend uw medewerking om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. België heeft op 18 maart 2020 strenge controles aan de grensovergangen ingevoerd op niet-essentiële verplaatsingen. De grens oversteken door Nederlanders naar België voor bijvoorbeeld tanken, boodschappen doen, wandelen, fietsen of vakantie wordt door de Belgische overheid vooralsnog niet meer toegestaan. Alleen mensen die over een werkgeversverklaring beschikken, mogen de grens nog oversteken. Ook de Duitse overheid raadt niet-essentieel grensverkeer af. Ook hiervoor vragen wij uw medewerking. Elke besmetting is er één te veel. Houd 1,5 meter afstand en neem de hygiënemaatregelen in acht.

België, Frankrijk en Spanje
De grens naar België is niet ver verwijderd van Valkenburg aan de Geul. Op sommige locaties staan barricades op grens met België. Dat land heeft de grens met omliggende landen afgesloten.
In Frankrijk is voor het eerst een arts overleden aan het coronavirus. En de Spaanse regering heeft vanaf zondag 29 maart de actuele strenge maatregelen gecontinueerd.