“Stoppen Kerststad is klap voor gemeente,” zegt Prevoo

Voorpagina » Nieuws » “Stoppen Kerststad is klap voor gemeente,” zegt Prevoo

Tijdens een online persconferentie zei burgemeester Daan Prevoo dat het noodgedwongen stoppen van alle activiteiten rond Kerststad Valkenburg een enorm zware klap is voor de ondernemers en voor de gemeente. De gemeente wordt ook geconfronteerd met deze strenge lockdown en kan zelf weinig daaraan veranderen. “Wij bekijken of de corona-pakketten voor ondernemers in de gemeente verlengd kunnen worden. Wij gaan die mogelijkheid onderzoeken,” aldus Niels Dauven, wethouder financiën.

Vergoeding
De onkosten voor het veilig en verantwoord afbreken van Kerststad Valkenburg, zijn voor rekening van de gemeente. Er zijn al veel kosten gemaakt dit jaar om een veilige Kerststad Valkenburg te kunnen organiseren. “Een deel van deze kosten worden vergoed door de Rijksoverheid. “Wat betreft de mindere inkomsten voor toeristenbelasting en parkeerheffingen heeft de Rijksoverheid toegezegd dat er corona-compensatie voor 2021 komt.”

Grendelplein horeca dicht

Alles doen
Wethouder Jan Vermeer van Economie en Evenementen blikt vooruit. “Het wordt nu moeilijk omdat er verkiezingen aan komen, een formatie en wellicht een nieuw college gevormd gaat worden. Maar we willen hoe dan ook er alles aan doen om dat belangrijke seizoen, Kerststad Valkenburg, in 2022 te continueren. En ja, daar hoort ook bij om de gevolgen in te schatten als we in het najaar van volgend jaar te maken krijgen met de 27ste variant van het virus,” aldus Vermeer.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Kerstverlichting in centrum VIDEO

Lightarts Festival weer opgestart, sfeerverlichting blijft branden

Volgend bericht →