Straatcoaches naar Broekhem-Noord

Voorpagina » Toerisme » Straatcoaches naar Broekhem-Noord

Voor de microfoon van regionale zender L1 laat loco-burgemeester Bert Dauven weten dat de bijeenkomst in het stationsgebouw de Stationnerie met bewoners van de wijk die vanmorgen gehouden werd, zwaar maar goed is geweest. Een van de oplossingen is het aanstellen van straatcoaches.
“Er zijn straatcoaches uit Meerssen aanwezig geweest bij de bijeenkomst. Het project wilden we al opstarten en dat gaan we nu ook doen”, aldus Dauven.
“We waren al maanden intensief aan de slag en het is nu bijzonder jammer dat dit gebeurd”, zegt Dauven. Dauven zegt heel duidelijk dat de hangjeugd jongeren zijn uit omliggende dorpen.
Bewoners zeggen duidelijk dat na toezeggingen in een eerdere bijeenkomst in de school Stella Maris beloften zijn gedaan en vervolgens gebeurd er helemaal niets.
Afgelopen donderdagavond vond een vechtpartij plaats in de wijk Broekhem waarbij de 65-jarige Willem Evers in de nacht naar vrijdag het leven liet. Vier hangjongeren zouden de man belaagd hebben. In de wijk is veel onrust. Bewoners gaan in de avonduren niet meer de straat op vanwege de dreiging door de jeugd. Die situatie is al maanden gaande getuige uitlatingen op Facebook van diverse bewoners.
De politie is nog steeds bezig met het onderzoek. Niet alle getuigen zijn gesproken. De sectie op het lichaam van Willem Evers is nog niet afgerond.

← Vorig bericht

Besloten bijeenkomst tragisch ongeval Salviastraat

TV Gids TV Valkenburg vanaf 6 augustus

Volgend bericht →