Straattheater op het Th.Dorrenplein

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Straattheater op het Th.Dorrenplein

In de maand juli 2008Zaterdag 4 juli 14.00 tot 16.00 uur Musicalgroep Ventura
Stichting Jeugdtheater Ventura is opgericht in 1996 heeft Kampen als thuisbasis. Ventura stelt zich ten doelom met name jongeren van 6 tot en met 18 jaar, maar ook volwassenen, kennis te laten maken met diverse aspecten uit de theaterwereld. Ventura biedt de mogelijkheid om opleidingen te volgen op het gebied van zang, dans en spel. Daarnaast kunnen deze disciplines gecombineerd worden in een totale musicalopleiding of kan deelgenomen worden aan projecten die bedoeld zijn om op straat of tijdens festivals mee op te treden.
Ventura is bijzonder trots op het feit dat zij al vele cursisten heeft afgeleverd aan de Kleinkunst Academie Amsterdam, musicalschool Tilburg en diverse theaterscholen en dansacademies.
Musicalgroep Ventura laat een diversiteit aan acts zien. Niet alleen zullen er compilaties te zien zijn uit bekende musicals maar is er ook een in concert act met nummers van de bekende componist Andrew Lloyd Webber te zien. Alle acts worden opgevoerd door de projectgroepen 1, 2 en de volwassengroep van Ventura. Er wordt onder andere opgetreden in het centrum van Venray, in het openluchttheater in Valkenburg en Wereldtuinen Mondo Verde in Landgraaf.
Zondag 5 juli 14.00 tot 17.00 uur
Luuk’s Poppentheater rond de woonwagen
Luuk’s tweede optreden in het kader van de straattheatervoorstellingen. Zijn woonwagen met ‘ingebouwd’ mini Openluchttheater brengt sfeer en gezelligheid op het plein. leder half uur zijn er voorstellingen te zien die het best te benoemen zijn als traditioneel poppentheater. Spannende en grappige mini-voorstellingen waarvan de jonge kijkers maar zeker ook hun ouders en grootouders met volle teugen zullen genieten.
Zondag 13 juli 14.00 tot 17.00 uur Sven Roelandts – Sierk Mobiel
Met de “Sierk Mobiel” maakt Sven Roelants de straten onveilig. Wanneer hij zijn spacy wagen tot stilstand brengt, kan het publiek rekenen op een spetterende circusschow doorspekt met jongleeracts, acrobatische stunts, trucs met de diabolo en een dosis gezonde humor.
Zondag 20 juli 14.00 tot 17.00 uur
Dinges en ZO – Muzikaal Straattheater
Dingesenzo neemt het publiek mee op in hun optreden, bekende meezingers van Nederlandse en Engelstalige bodem met een vette knipoog. Hun theatrale manier van spelen zal het publiek niet alleen verleiden om even te blijven staan, voor men het weet is men deel van de voorstelling.

← Vorig bericht

Valkenburg, dé Kerststad van Nederland

LvO onderwijs in Valkenburg aan de Geul is eindig

Volgend bericht →