Stralende dag voor zes communicantjes in Houthem

Voorpagina » Toerisme » Stralende dag voor zes communicantjes in Houthem

Onder stralende weersomstandigheden deden zes communicantjes zondag 6 mei in de Heilige Gerlachuskerk in Houthem hun eerste communie. Brassband Sint Gerlach en jongerenkoor Orphée Social Singing zorgden voor de muzikale omlijsting. 
Langs de route familieleden met camera’s om de leukste kiekjes te maken, vrienden en bekenden, passanten. Iedereen in feeststemming, glunderend. Misschien terugdenkend aan vroeger, toen ook zij op een dag de eerste communie mochten ontvangen. Stralend middelpunt in de stoet was het zestal, in keurige en fleurige kleding, dat pastoor Burger op weg naar de grote kerk vooraf ging. 
Onder dit zestal ook Juli Wagner, 9 jaar en afkomstig uit Aken. Ze spreekt vloeiend twee talen, vertelt haar moeder die leerkracht is op Adelante in Houthem. Juli heeft een ernstige vorm van bindweefselaandoening (Ehlerdanlossyndroom), een aangeboren en erfelijke aandoening. Bindweefstel zit overal in het lichaam waar steun gegeven moet worden om botten en banden van gewrichten op hun plaats te houden. “Vorige week had ze eigenlijk de communie moeten doen in Aken, maar ze was zo ziek dat we dat hebben moeten afblazen. Gelukkig kon ik afgelopen week snel regelen dat ze alsnog hier in Houthem haar eerste communie kon doen.”
Dapper in haar rolstoel gezeten werd Juli omringd door de overige vijf, voor haar nog onbekende communicanten. Ze glunderde, zwaaide als een echte diva naar onbekenden langs de route. Haar feestje zal er op deze zondag niet minder om zijn geweest. 
Ook voor de vijf Houthemse communicantjes – Sterre Bootz, Devony van Laere, Lars Lakens, Morris Pijls en Sem Vermeulen – was deze feestelijke dag al vroeg geslaagd.
Foto’s Frits Feuler, TV Valkenburg


 

← Vorig bericht

Koninklijk lintje voor Bert Hardij van VV Berg '28

Aartsengelen worden verwacht aan de Lourdesgrot

Volgend bericht →