Straten in centrum erg nauw voor lange mei-den.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Straten in centrum erg nauw voor lange mei-den.

In bijna elke bocht zat de mei-den ‘vast’."..en höb g’rt ’t al gehoord? Ze sjteit wir Boete de Poort!". Een regel uit het ‘Reuversjleed’ van Roep Lambriks en Léon Pluymaekers die rond half een zondagnacht van toepassing werd. Voordat de den recht stond en de touwen door Bryan Pisters eruit gehaald werden, was het zweten geblazen voor de Boete de Poortse reuversj. In bijna elke bocht doemden de moeilijkheden van een 24 meter lange mei-den op.

Het duurde bijna twee uur voordat men weer op het feestplein, het Grendelplein, terug was. Kundig en met vereende kracht werd de traditie in ere gehouden. Onder toeziend oog van het meipaar Denise Leiden en Camiel America met in hun gevolg de hofdames Joelle Dullens en Lisa Nooien en hofnar Pim Naaijkens.
In de middaguren plantte de Jeugjónkheid Boete de Poort haar jeugdmei-den. Rond half drie werd het jeugdmeipaar bekend gemaakt, eveneens op de trappen van de Kasteelruïne. Dit jaar vormen Max Ghielen en Anouk Drissen het meipaar. Hun hofdame is Manuela Drissen. De hofnar is Georjy Horbach.

Foto’s Jeugdmei-den planting Mary Roebroeck © 2014
Foto’s Jonkheid Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2014

← Vorig bericht

Dappere Lisa en Pim Lardenoije uit IJzeren.

Zilveren Mei-bok voor Henk Kwakkernaat.

Volgend bericht →