Strenge veiligheidsmaatregelen.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Strenge veiligheidsmaatregelen.

Tijdens de Afghanistan NAVO-conferentie in Houthem.Op woensdag 10 en donderdag 11 juni wordt er in Chateau St.Gerlach een Afghanistanconferentie gehouden waarbij 8 ministers van defensie met hun adviseurs en stafleden aanwezig zullen zijn. Tijdens beide dagen wordt het gebied in en rond Chateau St.Gerlach door het Ministerie van Defensie als tijdelijk militair object aangemerkt.
Dat houdt in dat er strenge veiligheidsmaatregelen genomen zullen worden. Het gebied wordt ingedeeld in veiligheidszones 1 t/m 3. Iedere zone heeft zijn specifieke veiligheidskenmerken.
Zone 1 betekent: militair gebied. Iedereen die het gebied betreedt wordt gefouilleerd/gevisiteerd en dient een speciale pas te tonen. Binnen zone 1 ligt ook de kerk en de begraafplaats. Bent u dicht bij een zone, dient u, op verzoek van de politie, zich te legitimeren.
Zone 2 is het gebied dat direct aansluit aan zone 1.De bewoners van dit gebied c.q. de personen die in dit gebied werkzaam zijn moeten zich te allen tijde kunnen legitimeren en zullen door de politie worden geaccrediteerd. De personen die dit betreft zijn of worden door de politie benaderd.
Voor zone 3, die uiteraard weer aansluit op zone 2 geldt een verhoogde waakzaamheid. Iedereen in dit gebied moet beschikken over een geldig identiteitsbewijs en moet in voorkomende gevallen kunnen aantonen dat hij/zij woonachtig is in dit gebied. Een noodverordening is van krant. Wandelgebied Ingendael is gesloten.
Alle inwoners in het betroffen gebied in Houthem hebben deze week een brief van de gemeente Valkenburg aan de Geul in hun brievenbus aangetroffen. Hierin staan de verkeers- en veiligheidsmaatregelen opgesomd.
Op donderdag 4 juni om 19.30 uur wordt in hotel Lahaye, St.Gerlach 5 een informatiebijeenkomst gehouden waarbij inwoners en belangstellenden uitgenodigd zijn.

← Vorig bericht

Stenen worden machinaal gelegd.

Vier aanhoudingen bij wedstrijd Fortuna Sittard – Bayern Munchen.

Volgend bericht →