Struchtervoetpad officieel geopend

Voorpagina » Nieuws » Struchtervoetpad officieel geopend

In Schin op Geul, beter gezegd in Strucht, werd door wethouder Carlo Vankan dit verbindingspad officieel in gebruik genomen. Hij deed dit met het doorknippen van een lint waarmee een bordje zichtbaar werd gemaakt dat in het najaar hier een pruimenboom geplant zal gaan worden. Deze herinnert dan ook aan de buurtvereniging ‘D’r Proemehook’ die zich in Strucht al tientallen jaren sterk heeft gemaakt voor een veiligere en snelle verbinding met de kern van Schin op Geul.

Ook had de wethouder het officiële aanduidingsbordje meegenomen. Dit bordje is met groene ondergrond. De reden hiervan is dat officieel blauw niet gebruikt mocht worden omdat de naam al bestaat in de gemeente voor een pad in de omgeving van de Oosterweg aan de andere kant van het spoor. 

De grond voor dit pad is door eigenaar Kroonen overgedragen aan de gemeente die voor aanleg en onderhoud zorg draagt. Via posters op de aangrenzende bomen werd wel nog even erop geattendeerd dat het pad niet geschikt is voor mensen met rollator of rolstoel.

Vanaf zondag ziet u in TV Valkenburg Vandaag een gesprek met campingboerderij-eigenaar René Kroonen over het voetpad.

Foto’s Hein Reuters, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Iedereen ontvangt volgende week een bosje bloemen

Wandelpad tussen Tivoli en Geulhem langer afgesloten

Volgend bericht →