Struikelstenen(Stolpersteine) in Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Struikelstenen(Stolpersteine) in Valkenburg

Een initiatief van Valkenburgse stichting.Tijdens de 2e wereldoorlog zijn miljoenen Joden gedeporteerd. Ook in Valkenburg keerden 45 van deze medeburgers niet meer terug naar hun woonplaats. Ter nagedachtenis is, op initiatief van Henk Vossen, een stichting in het leven geroepen die door het aanbrengen van struikelstenen(Stolpersteine) dit duistere verleden onder de aandacht wil brengen en houden.
De stichting bestaat naast Henk Vossen, voorzitter, uit Dr. Herman Mücher, secretaris, Laurens Loozen, penningmeester, en Jan Diederen, lid.
De Duitse kunstenaar Gunter Demnig, heeft sinds 2000 inmiddels 40.000 struikelstenen geplaatst in honderden plaatsen in Duitsland en enkele andere Europese landen, waaronder ook in Nederland.
Het gemeentebestuur van Valkenburg aan de Geul heeft inmiddels een vergunning afgegeven voor het plaatsen van de struikelstenen en tevens een donatie van € 500,- verleend. Als u dit initiatief ook wilt steunen kunt u een bijdrage storten op RABO bankrekening nr. NL93 RABO 0148 3010 02 t.n.v. St. Struikelstenen Valkenburg.

← Vorig bericht

Geen bakkerij in de Fransche Molen.

Bokpop Busker Boulevard in centrum.

Volgend bericht →