Nieuwe studio feestelijk in gebruik genomen

Voorpagina » Toerisme » Nieuwe studio feestelijk in gebruik genomen

De nieuwe studiolokatie van TV Valkenburg is vrijdag op een feestelijke wijze in gebruik genomen. Vele vrijwiligers en genodigden zagen dat burgemeester Jan Schrijen de studio, technische- en vergaderruimte met een toast opende. Omroepvoorzitter Marcel Loozen was blij met de lovende woorden van de burgemeester. Voor alle aanwezigen was er daarna champagne om op de toekomst van de tv-omroep te toasten.
Dat had burgemeester Schrijen in woord tijdens zijn speech gedaan. Hij vond dat de lokale omroep in het middelpunt van de samenleving moet staan. “Dat is bij TV Valkenburg het geval met deze lokatie, midden in het centrum waar het gebeurt. De gemeente is blij met de lokale omroep. Bij de regionale omroep komen wij niet al te vaak in beeld. Zo’n drie keer per jaar. Dat is bij TV Valkenburg wel meer. En jullie bereiken heel veel inwoners”.
Hij ging ook in op de rol van de omroep nadat directeur Henk Jakobsen in zijn speech de lokale omroep als waakhond van de lokale democratie betiteld had. Schrijen reageerde met: “Soms blaft die waakhond, gelukkig bijt hij (nog) niet”.
Na 18 jaar verblijf in het souterrain van hotel Tummers, werd enkele weken geleden de gehele inboedel verhuist naar de nieuwe studio in het Spaans Leenhof. Dat is gedaan door diverse medewerkers terwijl de normale uitzendingen doorliepen. Een staaltje van vakmanschap. De bovenetage van het Spaans Leenhof is geheel opgeknapt door verhuurder VVV-Zuid Limburg.
De opening van de nieuwe studio- en vergaderruimte werd – hoe kan het ook anders – door drie camera’s in beeld gebracht. Vanaf zondag 10 juni ziet u in het programma TV Valkenburg Vandaag een verslag van deze opening.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

'In elkaars nabijheid'

TV Gids TV Valkenburg vanaf 10 juni

Volgend bericht →